WIJDEMEERSE WEBKRANT
Loosdrecht ontgoocheld: 3-4
Loosdrecht, di 23 september 2008

De SV Loosdrecht dacht afgelopen zaterdag te winnen van VVA '71. Het pakte anders uit. Er werd met 3-4 verloren.

ingezonden bericht

Soms heb je wel eens van die wedstrijden. Dat je na afloop van de wedstrijd het veld afloopt en je, je afvraagt hoe het in vredesnaam zo heeft kunnen lopen.

Hoe het mogelijk is dat het allemaal zo verkeerd kan vallen dat je uiteindelijk met lege handen achterblijft terwijl je dik en dik had moeten winnen. Voor Loosdrecht gold dat afgelopen zaterdag als voor geen ander. Het verloor thuis van VVA ´71 met 3-4 maar had eigenlijk met een dikke overwinning van het veld moeten stappen. De wet van Murphy wordt het ook wel genoemd, als het dan ook even tegenzit dan zit ook echt alles tegen.

Niettemin begon Loosdrecht uitstekend aan de wedstrijd. Op een goed veld (mag ook wel eens gezegd worden) en onder prima weersomstandigheden nam Loosdrecht het heft in handen. Kreeg een paar dotten van kansen maar de o.a. de paal en de lat werden slechts geraakt. Het had VVA ´71 volledig in de tang welke echt op alle mogelijke manieren probeerde de boel te verstieren. Tijd rekken, zeuren en manipuleren, alles werd geprobeerd om Loosdrecht uit de wedstrijd te halen. En uiteindelijk sloeg het noodlot nog toe ook. De anders zo betrouwbare goalie van Loosdrecht had duidelijk zijn middag niet. Vergreep zich na ongeveer een half uur spelen aan een speler nadat hij de bal had losgelaten en de scheidsrechter kon niet anders dan een penalty geven.

Een achterstand dus voor de oranjehemden en een flinke tik tegelijk. Loosdrecht moest zich herpakken en verloor even de grip op de wedstrijd. Tijd om lang na te treuren was er echter niet, ook niet toen vlak na rust een onjuiste keuze werd afgestraft met een prachtig schot van afstand en de 0-2 op het scorebord stond. Voor Loosdrecht was het vanaf dat moment alles of niets. Ging steeds meer de druk opbouwen en speelde VVA ´71 eigenlijk helemaal stuk. Kreeg kans na kans maar de bal wilde niet binnen. Nee, het was VVA ´71 dat vanuit de counter nog liefst twee keer scoorde. En geloofde iemand nog in de kansen van Loosdrecht. Niet veel als je met nog een kwartier te spelen verder moet met zo´n achterstand.

Maar Loosdrecht toonde een onwaarschijnlijke veerkracht en vechtersmentaliteit. Met prachtig combinatievoetbal ging het op zoek naar goals en het scoorde middels Poortenaar (pen.), middels Mohamedhi en via Krottje. Met nog een paar minuten te spelen leek een sensatie in de lucht te hangen. VVA was compleet naar de klote gespeeld maar stond nog steeds voor. En toen Van Brummelen vrij voor de goal kon afronden leek het meer dan terechte punt een feit. Maar de onverwachte vrijheid gaf juist de verwarring en te gehaast werd gehandeld.

De goal bleef uit en niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Enkel ongeloof overheerst bij spelers begeleiding en de talrijk aanwezige supporters. Hoe kon deze wedstrijd toch verloren worden. Toch was het verlies een feit. Maar evengoed was een feit dat Loosdrecht ondanks dit verlies heeft laten zien dat het over een uitstekende groep spelers beschikt dat als team voetballend en voor elkaar strijdend enorm veel vermogen heeft en met deze basis moeten laten zien dat dit slechts een incident was. Volgende week uit naar VVZ ´49.

Roland Wiegmans
Loosdrecht

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
grijs
17 gr.
windkr. 2