WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA strijdt tegen Armoede
Wijdemeren, za 20 september 2008

Het CDA heeft een website ontwikkeld voor mensen die in stille armoede verkeren en financiële/sociale ondersteuning nodig hebben.

persbericht

CDA Wijdemeren

CDA presenteert eerste sociale kaart van Wijdemeren

Het CDA Wijdemeren heeft de website 'rondkomen met weinig' ontwikkelt. Daarmee is de eerste sociale kaart van Wijdemeren gerealiseerd. De website geeft een overzicht van organisaties en personen die hulp kunnen bieden aan mensen die in stille armoede verkeren en financiële/sociale ondersteuning nodig hebben.

Tijdens een eind vorig jaar door het CDA Wijdemeren georganiseerde bijeenkomst hebben zo'n 75 vertegenwoordigers van verschillende organisaties en instellingen afspraken gemaakt over de aanpak van stille armoede in Wijdemeren. Het ontwikkelen van een sociale kaart was een van de actiepunten die door het CDA is opgepakt. Een lastige klus omdat er veel organisaties zijn en het niet altijd duidelijk is of hun openbare gegevens wel actueel zijn.

Aanvulling en actualisering gevraagd

Daarom presenteert het CDA nu een eerste versie van de website die te bereiken is via www.wijdemeren.cda.nl (klik op: Rondkomen met weinig). Om de website verder te vullen en te actualiseren wordt aan organisaties gevraagd hun gegevens te controleren en eventueel te actualiseren. Ook aanvullingen zijn van harte welkom.

Tijdens een bijeenkomst over stille armoede die eind dit jaar wordt gehouden, zal de geactualiseerde website worden gepresenteerd. Dan moet ook duidelijk worden of een tweede actiepunt, het vormen van een sociaal netwerk, opgepakt kan worden. Een sociaal netwerk van organisaties die op de website zijn vermeld kan beter als vangnet dienen dan de nogal van elkaar geïsoleerde activiteiten die nu ontplooid worden. Aan het college van burgemeester en wethouders is gevraagd zo'n netwerk op te zetten als er voldoende draagkracht onder de organisaties aanwezig is.

Uitbreiding en vereenvoudiging van hulp

Het afgelopen jaar zijn al verschillende andere stappen genomen om mensen die moeilijk rond kunnen komen te ondersteunen. Zo is er elke werkdag tussen 9.00 en 10.00 uur een spreekuur op de afdeling sociale zaken en is het huisraadfonds sinds kort uitgebreid voor een grotere doelgroep. Daarbij gaat het om zaken als koelkast, wasmachine, stofzuiger, televisie. Daarnaast is het aanvraagformulier voor bijzondere bijstand vereenvoudigd. Dat past tevens in het CDA speerpunt om de regelgeving te verminderen en procedures te vereenvoudigen.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
17 gr.
windkr. 2