WIJDEMEERSE WEBKRANT
Loosdrecht - VRC: 2-0
Loosdrecht, ma 27 oktober 2008

Loosdrecht toonde afgelopen zaterdag wat het echt waard was door middenmoter VRC met 2-0 te verslaan.

ingezonden bericht

Loosdrecht grijpt weer zege
(Loosdrecht -VRC: 2-0)

Nadat Loosdrecht een week eerder nog de grootst mogelijke moeite had om voor de beker vijfde klasser RUC te verslaan toonde de ploeg afgelopen zaterdag wat het echt waard was door middenmoter VRC met 2-0 te verslaan.

Een overwinning waar eigenlijk niets op viel af te dingen behalve dan dat het was vergeten om al voor rust de buit binnen te halen. Want Loosdrecht startte de eerste helft uiterst scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd. Gaf helemaal niets weg en creëerde vanuit een aantal prachtig uitgespeelde aanvallen twee enorme kansen. De eerste kans betekende een doelpunt maar dankzij slim vlagwerk van de grensrechter van VRC moest deze door de uiterst sterk fluitende scheidrechter worden afgekeurd waar menig zich op lijn bevindende toeschouwer wel beter wist. De andere 100 % kans werd om zeep geholpen door een polletje. Tel daarbij op een drietal gevaarlijke afstandschoten en twee kopballen die van de doellijn werden gehaald dan kun je concluderen dat de 0-0 ruststand enigszins geflatteerd was.

In de tweede helft echter werden de zaakjes definitief op orde gebracht. Nadat de grensrechter met een vlagsignaal wederom had gepoogd gevaar te elimineren kon de ingevallen Mitchel Frederici alleen door op de keeper van VRC. Uiteindelijk was het Jeroen Out die voorafgaand aan wat geklungel de bal binnen werkte waarmee de verdiende voorsprong een feit was. VRC over de zeik en Loosdrecht in een zetel. Leunend op de ijzersterke verdediging die maar weer eens besloot niks weg te geven en waarbij vlak voor het einde van de wedstrijd Paul van Huisstede met een werkelijk schitterende goal zijn sterke optreden benadrukte was de buit binnen. Sterke volwassene collectieve performance maar die absoluut nog niet op zijn maximale vermogen zit. Volgende week uit tegen Desto.