WIJDEMEERSE WEBKRANT
Herinrichting Noodweg
Hilversum, za 18 oktober 2008

Op maandag 27 oktober a.s. begint de aannemer in opdracht van de gemeente Hilversum met de inrichting van de Noodweg als 60-km-weg.

persbericht Gemeente Hilversum

Vanaf maandag 27 oktober a.s.
Herinrichting Noodweg:
als het weer meezit blijft de grootste overlast beperkt tot één week

Op maandag 27 oktober a.s. begint de aannemer in opdracht van de gemeente Hilversum met de inrichting van de Noodweg als 60-km-weg.

De weg krijgt een nieuwe toplaag asfalt, nieuwe aan de maximumsnelheid van 60 km aangepaste belijning en zes drempels. Er komen drie drempels op het gedeelte tussen de Weg op de Egelshoek en de Utrechtseweg, één drempel tussen de Weg op de Egelshoek en de Rading en twee drempels bij de kruising met de Weg op de Egelshoek. Die kruising krijgt in totaal drie drempels, de twee op de Noodweg en nog één op de Weg op de Egelshoek.

Gefaseerde uitvoering

De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd: één week voor de werkzaamheden op de Noodweg, en daarna nog twee weken voor de aansluiting van de Weg op de Egelshoek en de ingang van het vliegveld. Onzekere factor daarbij vormt het najaars weer. Als dat meezit blijft de overlast voor bewoners en bedrijven langs de Noodweg en de Weg op de Egelshoek beperkt tot één week. De Egelshoek blijft tijdens de twee weken waarin gewerkt wordt bij de kruising bereikbaar via een by-pass over het terrein van het vliegveld.

Noodweg één week afgesloten

In de week van 27 oktober concentreert de aannemer alle aandacht op de Noodweg. De be oeling is om 's avonds en soms ook een deel van de nacht door te werken. De werkzaamheden omvatten het frezen van de toplaag asfalt, het uitvoeren van eventuele reparaties, het voorbereiden van de drempelconstructies, het draaien van een nieuwe toplaag asfalt en tenslotte het aanbrengen van de nieuwe belijning. De Noodweg is deze hele week afgesloten voor doorgaand verkeer.

Ter hoogte van de kazerne worden de weg en zelfs de fietspaden ook fysiek afgesloten. De gemeente doet zijn uiterste best om niet-bestemmingsverkeer te weren. Dat gebeurt o.m. met tekstkarren, die aan het begin van de weg een tekst uitstralen als 'Geen doorgaand verkeer! Inrijden zinloos!'.

Als de Noodweg klaar is, werkt de aannemer nog twee weken op het beginstuk van de Weg op de Egelshoek. Voor verkeer van en naar de Egelshoek wordt een by-pass over het terrein van het vliegveld gemaakt.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
13 gr.
windkr. 2