WIJDEMEERSE WEBKRANT
Mw. Kreuning krijgt Glasservies
Kortenhoef, vr 17 oktober 2008

Wethouder Nelleke Schenkkan heeft vanmorgen een glasservies uitgereikt aan mevrouw L. Kreuning en haar zoon Daan als dank voor het gebruik van de glasbak.

persbericht

Glas voor Glas

Wethouder mevrouw N. Schenkkan heeft op vrijdag 17 oktober een glasservies uitgereikt aan mevrouw L. Kreuning en haar zoon Daan als dank voor het gebruik van de GAD glasbak.

Het glasservies werd in de Meenthof in Kortenhoef uitgereikt in het kader van de regionale glascampagne en de actie Glas voor Glas. In de gemeente Wijdemeren is een willekeurige glasbakgebruiker die glas in de bak gooide, de gelukkige geweest.

Mevrouw Kreuning en Daan zijn de winnaars. Ze waren helemaal overrompeld en vonden het erg leuk en stimulerend om als dank een attentie te krijgen. "Onderweg naar school gaan we vaak langs de glasbak, want Daan wil dan graag het Glas in de glasbak doen".

Met de actie Glas voor Glas onderstrepen de gemeente, Stichting Duurzaam Verpakkingsglas en de GAD het belang van glasinzameling en het hergebruik en de bijdrage die burgers daar zelf aan kunnen leveren.

In 2007 belandde 74% van het in de regio gebruikte Glas in de glasbak (7 miljoen kilo). Dat moet nog meer worden. Het gescheiden ingezamelde Glas is een waardevolle grondstof voor de productie van nieuw glas. Bovendien is Glas scheiden goed voor het milieu en uw portemonnee.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
12 gr.
windkr. 3