WIJDEMEERSE WEBKRANT
Snelle actie Provincie
Nederhorst den Berg , vr 17 oktober 2008

De provincie komt Lamme Textielbeheer tegemoet. Werk aan de Spiegelweg wordt uitgesteld omdat het werk aan de rotonde (N201) ook nog bezig is.

Noodkreet

Lamme Textielbeheer uit Nederhorst den Berg heeft zeven vrachtauto's, waarvan twee vrachtauto's met trailers en een wipkar combinatie, in gebruik. Als de Spiegelweg ook dicht zou gaan voor werk aan een duiker, wat voor zeer binnenkort gepland stond, dan zou het vrijwel onmogelijk worden voor de grote trucks om de omleidingsroute via de Middenweg, de Herenweg en vervolgens door 's-Graveland naar de N201 te volgen.

Die vrachtauto's rijden enkele malen per dag van en naar het bedrijf. Bovendien is de kans groot dat het bedrijf niet aan zijn contractuele verplichtingen zou kunnen voldoen als de omweg steeds gemaakt moet worden. Dus mailde Johan Cornelisse dinsdag een noodkreet naar de provincie Noord-Holland waarin hij om uitstel van het werk aan de Spiegelweg vroeg.

Snelle reactie

Met succes. Irma Brandsma van de provincie reageerde een dag later op zijn e-mail. Ze begreep het probleem. Ze schreef: "Het vervangen van de duiker wordt doorgeschoven naar het voorjaar 2009, nadat de rotonde in de N201 - N523 in gebruik is genomen." Waarvan akte.

Probleem snel opgelost, iedereen gelukkig. Zo kan het dus ook.

Update 17-10-2008, 11.47: Secretaris Peter Landwaart van het OCW laat weten dat niet alleen Lamme Textielbeheer een beroep deed op de provincie. Hij schrijft:

Ik wil voor de duidelijkheid vermelden dat het niet alleen Textielbeheer Lanmme is geweest die op de dreigende afsluiting heeft gereageerd, maar tal van bedrijven hebben dit gedaan op eigen initiatief of naar aanleiding van het bericht dat OCW heeft doorgestuurd aan al haar leden in Nederhorst den Berg. Ook voorzitter Jan Goudberg van het OCW heeft een brandbrief gestuurd naar de Provincie.

bron
OCW
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
12 gr.
windkr. 3