WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter over de Begroting
Kortenhoef, wo 15 oktober 2008

Putter ziet een groot gat in de begroting. Wijdemeren moet de tering naar de nering zetten vindt hij en niet de OZB verhogen.

ingezonden bericht

Crisis

Zijn eigen crisis, op deze positie, die niets te maken heeft met krediet of aandelenval of de IJslandconnectie, mag de gemeente Wijdemeren aanspraak maken. Zelf veroorzaakt, dat is toch buitengewoon origineel, of niet soms? Wel ruim van te voren gewaarschuwd, maar gewoon doorgegaan of er niets aan de hand was. Oplopende tekorten, gewoon genegeerd, maar ja er komt een moment dat je je desastreuze beleid niet meer onder het tapijt kan schoffelen en dan. ja wat moet je dan. Je van de domme houden, dat is een mogelijkheid. Proberen de mensen wijs te maken dat het de schuld van anderen is, dat kan ook. De gemeenteraad vragen of er daar soms briljante ideeën leven, dat zou ook wellicht een uitweg zijn.

Maar het helpt allemaal niet. De wethouder van financiën is een flop. De wethouder van financiën is direct verantwoordelijk voor een ongelooflijk en onbegrijpelijk gat in de begroting. De wethouder van financiën zou nu eindelijk eens met een verklaring moeten komen en zich niet in een lafhartig zwijgen moeten hullen.

De gemeenteraad is inderdaad gevraagd met oplossingen te komen. Dat werd, zoals in deze column eerder aangekondigd, dus niks. Vanuit Groenlinks werd voorgesteld de OZB met nogmaals 35 procent te verhogen, waarbij een gewone burger kan aantekenen of die Ankeveense woordvoerder Bult ( echtgenoot of vriend van.) wel goed bij zijn hoofd is. Met dat soort types heb je dus te maken als je je uit een financiële crisis moet bevrijden.

Er is natuurlijk maar één oplossing. De gemeente Wijdemeren geeft veel te veel geld uit, heeft het woord bescheidenheid niet eens van horen zeggen, en vergeet dat je niet alle toeters en bellen, die je zo dierbaar zijn, naar de portemonnee van de burgers kunt schuiven. Daar is waarschijnlijk een omslag in het denken voor nodig. Daar is ook een wethouder van financiën voor nodig, die de kas bewaakt en niet de zaak te lang op zijn beloop laat.

Het is nog niet zo lang geleden dat raadslid Gert Zagt van Dorpsbelangen Loosdrecht de wethouder van financiën een bos bloemen aanbood, omdat hij zo'n fantastische eindafrekening over 2007 aanbood. Die Gert! Men beweert dat hij nu een boeket Aronskelken heeft besteld.

Zeg het met bloemen, zo is dat

Heeft goede raad nog zin? Is de hele zaak niet te erg verziekt?

Schaf raad voor 't kwaad eer 't verder gaat. Er is nog hoop voor allen die geloven

Putter
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
24 gr.
windkr. 2