WIJDEMEERSE WEBKRANT
Oproep om te Bezuinigen
Wijdemeren, zo 12 oktober 2008

Wim van Oudheusden vindt dat wethouder Wim Lorjé beter op de gemeentefinaciën moet letten en moet bezuinigen. Zeker als lid van de VVD.

ingezonden brief

Hoezo 2 miljoen tekort in 2011?

Zit heel Nederland in spanning achter de buis vanwege de financiële crisis; aandelen nog maar een kwart waard, hypotheek verdubbeld, spaarcentjes kwijt aan wanbeleid, pensioenen niet geïndexeerd; steeds meer dreigende ontslagen; komt de VVD wethouder Lorjé met nóg een alarmerend bericht.

Gaan werkgevers en vakbonden vanwege de crisis akkoord met amper een salarisverbetering; spreekt onze sportminnende Wim over óók nog eens een serie belastingverhogingen, die hij kennelijk niet durft tegen te houden.

Van een leidinggevende VVD'er mag je verwachten: geen OZB-verhoging, maar een kleinere overheid en sinds kort het "volk verheffen" door mensen ontplooiingskansen te geven. Waarom snijdt hij dan niet in eigen vlees? Er kan best een pondje af, langere afschrijvingstermijnen computers en software bijvoorbeeld. Een paar voorbeelden van inefficiëntie door ambtenaren?

5 ton renteverlies vanwege nog steeds niet realiseren ter Sype; 3,3 miljoen niet ontvangen omdat terrein Antoniusschool al een jaar lang niet is overgedragen; onnodig kappen van bomen op diverse plekken; onnodig onderzoek naar duurdere oplossing dan huidige bibliotheek; verloren dure rechtszaken door onkunde; veel te lang gedoe met o.a voetbalverenigingen en ga zo maar door.

En dan dreigt het Waterschap haar subsidie van 10 miljoen ook nog in te trekken, als het verdiepingenplan niet doorgaat. Daar was ik allang bang voor.
misschien een idee om eens naar Hilversum te kijken, waar teveel betaalde belasting wordt teruggegeven?

Met Obama: time for a change, geen bomen, maar coalitieprogramma kappen om de koopkracht van ons allemaal nog enigsins in de hand te houden; zoniet kon het CDA het wel eens druk krijgen met haar minimabeleid....

Wim van Oudheusden
Loosdrecht

AP@W

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
17 gr.
windkr. 2