WIJDEMEERSE WEBKRANT
Antwoord College over SV
's-Graveland, zo 5 oktober 2008

Afgelopen dinsdag weigerde wethouder Nelleke Schenkkan antwoord te geven op vragen over de kwestie SV. Er is een brief geschreven met het antwoord.

De vraag die door de raadsleden dinsdag gesteld werd was, of er nu wel of niet een akkoord was tussen het college en de SV 's-Graveland over de bouw van de kleedruimte. Wethouder Nelleke Schenkkan gaf geen enkel antwoord. Zij verwees naar een brief die later aan de raad gestuurd zou worden.

Die brief is er nu. Daaruit blijkt dat er geen akkoord tussen beide partijen hebben bereikt, ondanks dat wethouder Wim Lorjé dat in de raad van 26 september trots mededeelde. (Met de kanttekening dat het een "akkoord op hoofdlijnen" was.)

Initiatiefvoorstel

Er wordt verwezen naar het iniatiefvoorstel dat de raad op 26 juni aannam. Daarin stond dat Schipper Bouw een kleedruimte van acht kleedkamers zou bouwen voor € 381.000 inclusief de kosten van de architect. De gemeente zou in dat voorstel € 330.000 (het bedrag van de Jan Snel containerbouw) plus nog € 26.000 extra krediet betalen, naast een bijdrage van de gemeente van € 13.000 voor werkzaamheden die de SV 's-Graveland verricht voor de gemeente. De SV zou in dat voorstel zelf € 12.000 bijdragen.

SV voorstel

De SV heeft zelf een aangepast ontwerp laten maken op basis van de verkleinde ruimte. In dat ontwerp wordt voorzien in een aantal extra zaken, die intensiever gebruik van de ruimte mogelijk maken door gebruik van rolluiken. Ook wordt voorzien in de aanschaf van dertig lockers. De meerprijs van deze maatregelen bedraagt € 23.000.

Twee werkelijkheden

In de brief wordt gesteld dat het college en de SV uitgaan van twee verschillende werkelijkheden.

  • De SV wil het gebouw conform de eigen specificaties en daar zelf maximaal € 12.000 aan bijdragen.
  • Het college wil een financieel verantwoord, maar sober, gebouw financieren dat voldoet aan het bouwbesluit en de eisen van KNVB/NOC/NSF waarvan de randwoorwaarden door de raad zijn vastgesteld.

Bovendien wil de gemeente eerst in gesprek met de aannemer(s) die gaan bouwen, terwijl de SV eerst het bestek wil laten uitwerken.

Op een aantal onderdelen bestaat wel overeenstemming, zoals het oprichten van een stichting die het gebouw gaat beheren, dat de SV de opdrachtgever voor de bouw zal zijn en dat een offerte turn key zal moeten zijn zonder overschrijdingen.

Geen akkoord

De brief eindigt met: "Derhalve kunnen wij helaas geen onderhandelingsresultaat aan u voorleggen, waarbij er sprake is van wilsovereenstemming tussen beide partijen. Uw opdracht aan het college kan uiteraard niet eenzijdig tot overeenstemming leiden."

Komende dinsdag vergadert het college over een raadsvoorstel dat eind volgende week aan de raad wordt gestuurd.

Dossier Kleedruimte SV 's-Graveland

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
10 gr.
windkr. 5