WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dobber: Wijze Mannen?
Kortenhoef, zo 23 november 2008

Bob Colijn pleit voor een commissie van wijze mannen die zich buigt over de Meenthof en De Dobber onder leiding van burgemeester Don Bijl.

Dossier De Dobber

ingezonden brief

Wonen, werken, winkelen en genieten

Na de voortreffelijke voorstelling van DSO het stuk Vaders, kwam bij mij  de gedachte op om heel in het kort en krachtig op te roepen tot het instellen van een Cie van "wijze mannen" inzake de impasse van de Dobber !

Dit nu het liefst onder de bezielende leiding van Burgemeester Don Bijl en enkele echte deskundigen, op het gebied van distributie (lees winkelcentrum), Horeca en Cultuur dus de clubs die gebruik maken van de Dobber, c.q. het Theater.

Volgens mijn informatie is dhr. Don Bijl zeer goed op de hoogte van het reilen en zeilen van de Dobber en dus kan de kar snel op de rails worden gezet, mogelijk met aanvulling van de nieuwe verantwoordelijk Wethouder, mits die ook goed is ingewerkt in dit Hoofdpijn dossier.

Kortom ik steun Ben Steenvoorden, CDA en René Voigt( DBW) en ook Putter, met hun pleidooi voor behoud, maar in de Zijlijn staat wel heel helder de realiteit van heden t.a.v. de exploitatie. Maar als AH nu als Hoofdsponsor optreedt, is de Gemeente verlost van een financ. last van 22 mille en zal blijkbaar de Theaterfunctie blijven bestaan.

Het is direct een prachtkans om het gehele gebied te voorzien van een update aangepast in de huidige tijd, dus betere bereikbaarheid en infrastruktuur, betere entree aan de kant van de Apotheek, dus langs vieze vuilnisbakken en glasbakken etc.

Kortom een cri de coeur van een oud- MKB adviseur om de Cie van wijzen, in samenspraak met o.a. AH, een prachtcentrum te maken waar dus wonen, winkelen en werken en genieten weer een genot is om gebruik van te maken.

Het is vijf voor twaalf en laat marktpartijen hier iets moois van maken, onder deskundige leiding van de meest onafhankelijke politicus in Wijdemeren , onze Burgervader.

Mvrgr.

Bob J. Colijn
Betrokken en bezorgd inzake ons Dorp.e.o.
Kortenhoef.

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
natte sneeuw
1 gr.
windkr. 5