WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dobbersoap Kijkcijferkanon
Kortenhoef, vr 21 november 2008

Putter voorziet een tweede, nog succesvollere, soapserie. Na de SV 's-Graveland is de Dobbersoap begonnen. Met prima kijkcijfers.

Dossier de Dobber

ingezonden bericht

Soap

De tekstschrijvers van wethouder Wim Lorjé zijn inmiddels begonnen aan een nieuwe tweede soapserie met als titel 'De Dobber' nu het eerste succesvolle, in vele afleveringen vertoonde drama 'S.V. 's-Graveland' voorlopig even in de la ligt.

Het lijkt erop, dat nummer twee de kijk- en luistercijfers van zijn voorganger minstens zal evenaren. Het begin is meteen al hoopgevend. Terwijl de gemeenteraad tijdens de begrotingsbehandeling besloot tot behoud van de Dobber en onderzoek naar de mogelijkheden als cultureel centrum, had genoemde, verantwoordelijke wethouder de afspraak met de grootgrutter al in zijn agenda staan. En Albert Heijn mag dan als supermarkt een uitstekende en betrouwbare naam hebben, op het gebied van cultuurbeheer en exploitatie van een dorpshuis zou hij toch niet als eerste in je gedachten schieten.

Maar kunst en cultuur zijn ook niet de doelen waarnaar de winkelier streeft. Iedereen begrijpt dat hij zijn super met de vierkante meters van De Dobber wil uitbreiden en nu plotseling zijn kans schoon ziet. Omgeven met allerlei doekjes voor het bloeden maskeert hij dit lange termijn denken en blijkbaar heeft hij aldus de wethouder over de streep getrokken, die nu tegen een groot probleem aankijkt, omdat de gemeenteraad zijn verwerpelijke akkoord niet pikt.

Ach, De Dobber! Je krijgt tranen in je ogen als je hoort en ziet hoe zo'n man bezig is. Voor hem is De Dobber een soort blok aan het been, dat je beter kwijt dan rijk kan zijn. Maar voor ons, die de geschiedenis kennen en hebben meegemaakt is het ONS Dorpshuis bekostigd en gebouwd door het volk van Kortenhoef, ´s-Graveland en Ankeveen, met alle ups en downs die je maar kunt bedenken en daar moet je populair gezegd gewoon met je poten van afblijven. De Dobber is van ons en niet van een willekeurige wethouder of een naar uitbreiding snakkende middenstander.

Daarom sprong mijn hart op van vreugde, toen ik las hoe CDA raadslid Jan van den Broeck zijn Kortenhoefse afkomst niet verloochende en, alle coalitieliefde ten spijt, flink van leer trok.

Dit werd ook hem te gortig. Jan liet overduidelijk zijn hart spreken en dat overrulede dit keer zijn herhaaldelijk beleden steun aan een wethouder, waarvan we nu hopen dat hij zijn laatste blunder heeft gemaakt.

Volgens collegelid Lia Moote , die in de commissievergadering wethouder Lorjé verving, deugden allerlei brieven en persberichten van de gemeente niet. Ze wist er ook niks vanaf. Waaruit mag blijken dat collegeleden hun eigen persberichten en brieven niet kennen.

Sublieme stof voor de Dobbersoap, waarvan het einde nog niet in zicht is.

Wordt dus vervolgd

Putter

Dossier Putters

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
5 gr.
windkr. 6