WIJDEMEERSE WEBKRANT
Pinokkio op avontuur
Nederhorst den Berg , vr 21 november 2008

Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 november speelt toneelgroep Poefff Pinokkio op avontuur in het Spieghelhuys in Nederhorst den Berg.

persbericht

Toneelgroep Poefff speelt 'Pinokkio op avontuur".

Op vrijdag 28 november 19.00uur (première), zaterdag 29 en zondag 30 november 13.30 uur in het Spieghelhuys, Dammerweg 3 Nederhorst den Berg speelt toneelgroep Poefff Pinokkio op avontuur.

Het familiestuk 'Pinokkio op avontuur' is een van de vele varianten op het verhaal van Pinokkio. Het bekende houten mannetje met de lange neus, de onhandige jokkebrok, dat altijd op zoek is naar avontuur en van de prins geen kwaad weet.

Opa Gepetto is poppenmaker en woont in een piepklein huisje samen met zijn poppen Jan Klaassen, Katrijn, de dromenvrouw, de verpleegster, de heks en de fee. Terwijl Opa bezig is met zijn nieuwste pop, zijn lijfje timmert, zijn kleertjes naait, zijn snuitje schildert . verheugt hij zich op de leuke dingen die hij kan gaan doen met zijn nieuwe 'zoon'. Opa wil niet alleen poppenvoorstellingen geven, maar met hem naar de bioscoop en naar het park. Hij heeft het hart van opa Gepetto al gestolen voordat hij tot leven komt. Hij wil zelfs dat Pinokkio bij hem in de bedstee komt slapen. De andere poppen vinden dat wel een beetje te dol. Pinokkio is tenslotte een gewone pop, net als andere poppen.

Dus Pinokkio belandt in een doos en Opa stapt alléén in zijn bedstee om te gaan slapen, want morgen wordt een drukke dag! De Dromenvrouw strooit wat extra slaapzand zodat Opa heerlijk kan dromen.

Dan begint het nachtelijk avontuur en .... zijn de poppen aan het dansen..

Het toneelstuk is geregisseerd en geproduceerd door Willie Das, alle spelers van Toneelgroep Poefff spelen of werken mee. Gastspeelster Leonie Moraal, zet haar beste houten beentje voor in de rol van Pinokkio. Janny Toom maakte de choreografie en studeerde de dansjes in. Eric Steenvoorden en Norma Beemsterboer nemen de techniek voor hun rekening.

Op vrijdag 28 november is de première om 19.00 uur en op zaterdag 29 en zondag 30 november kun je dit poppenavontuur beleven om 13.30 uur.

Deze vrolijke familievoorstelling is te zien in het Spieghelhuys is, geschikt voor alle leeftijden v.a. 4 jaar en duurt een klein uurtje zodat iedereen ook nog volop kan schaatsen op de kunstijsbaan in Nederhorst den Berg.

De entree is 5,00 euro. Reserveren kan bij Willy Vrijhoef tel. 0294-254187.

Tip!

Als je zin hebt om je verjaarspartijtje bij ons te vieren, laat het ons dan even weten. Dan zingen wij speciaal voor jou!

Dank aan Sonja Goote en Silvana de Liefde, voor de ondersteuning tijdens de repetitieperiode,

Jaap de Geus voor transport, Mr. Kremerschool kopieren, podium, gordijnen etc., Hans Vrijhoef technische ondersteuning en videoregistratie, Jan van der Meer fotografie, Janny Toom choreografie, Irma Roukens bijdrage kostuums & grime en Het Spieghelhuys voor de gastvrijheid.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
5 gr.
windkr. 6