WIJDEMEERSE WEBKRANT
Expositie Speurneus
's-Graveland, za 15 november 2008

In bezoekerscentrum van Natuurmonumenten is de superspeurder Jac. P. Struiner aanwezig om allerlei ‘misdaden’ in de natuur op te lossen.

persbericht

Expositie Speurneus Jac. P. Struiner wegens overdonderend succes verlengd!

In bezoekerscentrum ’s-Graveland van Natuurmonumenten is de wereldberoemde superspeurder Jac. P. Struiner aanwezig om allerlei ‘misdaden’ in de natuur op te lossen. Bezoek de bijzondere tentoonstelling tijdens openingstijden van het bezoekerscentrum en ga mee met de speciale activiteit: de Opleiding tot Aspirant Speurneus. Dit kan nog elke woensdag- en zondagmiddag tot 4 januari 2009.

Natuurdetective

Om ervoor te zorgen dat de veiligheid van mens én dier op de buitenplaatsen zo min mogelijk gevaar loopt, heeft Natuurmonumenten de hulp ingeroepen van Detective Jac. P. Struiner. Deze bestrijder van de dierenmafia, is al twee maanden lang aan het werk op de buitenplaatsen. Dat dieren elkaar opeten is heel normaal, maar wel spannend om te onderzoeken! Met hulp van kinderen met een ‘speurneus’, kamt deze natuurdetective het gebied uit. Sporenonderzoek maakt een belangrijk deel uit van dit speurwerk.

Bijzondere tentoonstelling

Jac. P. Struiner heeft de afgelopen maanden allerlei vondsten verzameld. Hierdoor is de tentoonstelling een fantastische verzameling geworden van botten, mummies, vogelnestjes, veren, braakballen, keutels, knaagsporen en andere natuurschatten. En alle vondsten mag je betasten, want kijken doe je volgens Jac. P. met je handen!
Gewapend met film- en fotoapparatuur doorkruist de speurder de buitenplaatsen om zoveel mogelijk verdachten en slachtoffers vast te leggen op beeld en geluid. In de expositie kunt u prachtige opnames van ringslangen, vogels, libellen, vlinders en paddenstoelen bewonderen.

Opleiding tot Aspirant Speurneus!

Iedere week vinden ‘struintochten’ plaats. Hieraan kunnen jong en oud meedoen. Je krijgt een speurpakket met daarin een aantal hulpmiddelen. Na afloop van de struintocht krijg je een Speurbewijs. Voor een overzicht van deze struintochten, ga je naar www.natuurmonumenten.nl Aspirant Speurneus, en schrijf je snel in.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
grijs, nat
12 gr.
windkr. 3