WIJDEMEERSE WEBKRANT
Over het WWK Archief
Kortenhoef, vr 7 november 2008

Het archief van de Wijdemeerse Webkrant is niet altijd beschikbaar. Een kleine toelichting daarop.

Over het archief

Het archief van de WWK bevat na dertien jaar duizenden berichten en honderden foto's. Te groot om betaalbaar op de website van een hoster onder te brengen. (Onze adverteerders houden de WWK in leven.) Daarom staat het archief op een apart systeem met veel opslag in het kantoor van de WWK redactie. Veel opslag vanwege de omvang, maar met relatief weinig bezoekers. U kijkt er in als u een keer op zoek bent naar berichten uit het (verre) verleden, of u kijkt er naar zonder dat u het merkt als u op een link klikt van een bericht dat ouder is dan een half jaar. (Bijvoorbeeld in onze dossiers.) U ziet dan alleen in de kop van het bericht een rood bolletje met het woordje "Archief".)

Actueel vs. Archief

De actuele website bevat berichten van het afgelopen half jaar. Het archief bevat alle berichten uit het verleden, maar niet de meest recente berichten. De berichten op de beide servers zijn overigens volstrekt identiek aan elkaar.

Energiebesparing

Het is een beetje zonde om het archief dag en nacht aan te laten staan voor 20 tot 30 bezoekers per dag. Daarom gaat het archief tegenwoordig van middernacht tot 9.00 uit. Ook komt het voor dat het archief overdag uit gaat vanwege onderhoud of om andere redenen. Tot nu toe kreeg u dan een simpele foutmelding. "Page not found", of uw browser schakelde naadloos over naar de door u ingestelde zoekmachine. Bij links vanuit actuele berichten naar berichten in het archief kan dat nog steeds voorkomen.

Beschikbaarheid

Als u vanaf vandaag echter klikt op de link "zoek" bij een bericht en op de link "Uitgebreid zoeken" op de homepage, dan krijgt u bericht of het archief aan of uit staat. Klikt u op de link "archief" op de homepage of in een bericht, dan krijgt u eveneens een melding of het archief beschikbaar is of niet. Is het niet beschikbaar, probeer het dan later nog een keer.

U ziet dat in één oogopslag.
Beschikbaar Niet beschikbaar
bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
10 gr.
windkr. 2