WIJDEMEERSE WEBKRANT
Werkaandeweg.nu tegen Brug
's-Graveland, za 24 mei 2008

Mario Wouters, van werkaandeweg.nu, tekent protest aan tegen de plannen van Hilversum om een brug over de Gooise Vaart te bouwen.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden brief

Werkaandeweg.nu eist krachtig optreden van B&W tegen brug Beresteinseweg

De brug over de Gooische Vaart. Ik was erg verbaasd met de snelheid waarmee het Hilversumse college met een "doordrukbeleid" de brug eerder wil bouwen en de haast die het klaarblijkelijk lijkt te hebben.

Dan daartegenover de onwetendheid van het gehele B&W van Wijdemeren, slechts enkele raadsleden hadden vaag iets gehoord over een plan met de brug. Eigenlijk wist gewoon niemand er wat van af. Maar waarom wil Hilversum deze brug nu eigenlijk?

In gesprekken met de bewoners van de Beresteinseweg blijkt dat de gemeente Hilversum dit zou willen voor de bereikbaarheid van de bewoners zelf. Dat zou de voornaamste reden zijn, omdat de rondweg van Hilversum op bepaalde plekken wordt verbreed.

In Hilversum wil men de problematiek aanpakken door de rondweg beter te laten doorstromen, er worden miljoenen geïnvesteerd in rotondes (mediapark), maar ook onlangs is het knooppunt N201 - Diependaalselaan in Hilversum gereconstrueerd.

De knooppunten Smidsbrug, N201-Diependaalselaan-Kerkelanden slibben langzaam dicht. Om die rondweg zo goed als mogelijk te laten rondrijden, moeten er zoveel mogelijk uitlaatkleppen worden bedacht. Dus zogenaamd een brug bouwen om de enkele huizen op de Beresteinseweg (ongeveer 40) tegemoet te komen?

Nee, de werkelijke reden voor deze brug is om de rondweg Hilversum te ontlasten en daarmee het verkeer (waaronder veel vrachtverkeer) naar Wijdemeren te verplaatsen. De ex wethouder van verkeer Wim Neef zei het laatst duidelijk op de dorpsavond: "als er meer verkeer over de Beresteinseweg gaat komen, sluiten wij 'm af."

Ik ben het helemaal eens met de columnist Sjaalman dat Wijdemeren veel meer in protest tegen deze brug moet gaan komen. B&W moet krachtig tegen Hilversum zeggen dat Hilversum zijn geld beter aan andere dingen kan gaan besteden. Want het zou een verkwisting van gemeenschapsgeld zijn wanneer Hilversum een dure brug gaat bouwen en 's-Graveland de Beresteinseweg afsluit. Wat een nutteloze verkwisting van gemeenschapgeld.

Als Stichting Werkaandeweg.nu zullen wij zoveel als enigszins mogelijk proberen te doen om die brug tegen te houden, politiek, juridisch en anderszins. We zullen de politiek in Hilversum ervan proberen te overtuigen dat het aanleggen van bruggen naar 's-Graveland toe om de rondweg Hilversum te ontlasten geen oplossing is maar een belasting voor ons al overvolle wegennet, in het bijzonder het Zuidereinde en Noordereinde en niet te vergeten de Beresteinseweg zelf.

Maar dat kunnen we niet alleen. Wat wij willen is een krachtig standpunt van de gemeente Wijdemeren, ook van de nieuwe wethouder. Dit kan en mag niet gebeuren, in plaats van bruggen bouwen ter ontlasting van de rondweg kan Hilversum veel beter wegen heropenen die in het verleden zijn afgesloten, zie bijv. Krugerbocht en de Bussumergrindweg. Door deze in verhouding goedkope en eenvoudige maatregel ontstaat er minder druk op de rondweg en zal het verkeer sneller kunnen doorstromen.

Wij van werkaandeweg.nu hebben de laatste tijd veel reacties gekregen van mensen uit andere straten in Wijdemeren die zich terecht ongerust maken over het als maar toenemende (zwaar) verkeer door de straten van ons mooie Wijdemeren. Werkaandeweg.nu zal ook voor deze groepen mensen gaan optreden. Samen moet er gestreden worden voor een leefbaar Wijdemeren.

Namens Stichting Werkaandeweg.nu,
Mario J.H. Wouters

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
21 gr.
windkr. 4