WIJDEMEERSE WEBKRANT
De Bilt tegen Ter Sype
Nieuw Loosdrecht , vr 23 mei 2008

In Hollandsche Rading (gemeente De Bilt) werd een bijeenkomst georganiseerd over de nieuwbouwwijk op Ter Sype. De Bilt is tegen.

In de G&E staat vandaag dat de buurtvereniging Tolakkerweg e.o. en het Wijk en Dorpsgericht werken een informatieavond georganiseerd hebben over de nieuwbouw van vijfhonderd woningen op Ter Sype in Nieuw Loosdrecht. Ook kwam de daarmee samenhangende draaiing en verharding van de baan op vliegveld Hilversum aan de orde.

Alles uit de kast

Er waren tachtig bewoners op komen dagen, die duidelijk maakten dat zij zich tot het uiterste zullen verzetten tegen nieuwbouw op Ter Sype. In Hollandsche Rading is men bang dat de nu al drukke provinciale weg door het dorp door de nieuwbouw nog drukker wordt. De bewoners werden in hun verzet gesteund door de Biltse wethouder Arie-Jan Ditewig, die verklaarde alle, ook juridische middelen uit de kast te zulen halen om de nieuwbouw onmogelijk te maken.

Geen gehoor

Wethouder Nelleke Schenkkan was op de bijeenkomst om het standpunt van Wijdemeren te verdedigen. Daarbij kreeg zij geen gehoor van de zaal. Zij had problemen om over het voetlicht te krijgen dat er gedegen onderzoek is gedaan naar de verharding van de baan op het vliegveld en de gevolgen daarvan. Over de toename van het verkeer door Hollandsche Rading verklaarde zij dat automobilisten wel vanzelf een andere route zullen kiezen als het in Hollandsche Rading te druk wordt. Die opmerking leverde haar hoongelach uit de zaal op.

Dossier Ter Sype / Vliegveld Hilversum

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
21 gr.
windkr. 3