WIJDEMEERSE WEBKRANT
Open Tuinendag succes
Kortenhoef, ma 23 juni 2008

Afgelopen zaterdag was de eerste Open Tuinen dag aan de Kortenhoefsedijk een groot succes. Volgend jaar weer!

Video uit 2006 over de tuin van de familie Boomkens.

ingezonden bericht

Afgelopen zaterdag was de eerste Open Tuinen dag aan de Kortenhoefsedijk, georganiseerd door Groei & Bloei afd. Hilversum.

Ik schrijf hier de eerste want door het enorme succes móet er een vervolg komen. De opengestelde tuinen waren zeer divers maar allemaal even mooi. Groot, klein, "wild" of strak, iedereen was er vol lof over.

De tuineigenaren hadden nooit kunnen bedenken dat er zoveel animo voor was. Natuurlijk, we hadden het mooiste weer van de wereld op deze eerste zomerdag en er was veel volk op de been. Maar je weet het nooit; het kan ook tegenvallen.

Eerlijk gezegd was ik blij als er 30 bezoekers zouden komen maar het werden er 150!! De reacties van de tuineigenaren was overweldigend. Buren die volgend jaar ook mee willen doen. Vragen als : "waarom wist ik het niet dan had ik ook mee willen doen". Er wordt niet gevraagd óf er een vervolg komt maar men gaat er gewoon van uit dat het volgend jaar weer opgezet gaat worden.

Ik ben het er mee eens en heb daarbij ook besloten dat dit een jaarlijks terugkomend evenement kan gaan worden. Het was de eerste keer en je weet niet goed hoe je het aan moet pakken.  Ik woonde jarenlang op het hoekje van de Kerklaan en de Dijk ( ja inderdaad, dochter van!) en heb gewerkt in de winkel van Rijk & Mien. Hierdoor kende ik nog heel veel mensen en heb ik weinig moeite hoeven doen om deelnemers te vinden.

Voor volgend jaar zijn het minstens het dubbele aantal opengestelde tuinen!! Waar het succes vandaan kwam?? Was het de combinatie met de expositie van de schilderijen in het oude atelier van Flip Hamers? De leerlingen van Ingrid Jansen hadden hun mooiste stukken ingebracht. Was het de nieuwsgierigheid naar de achtertuinen? Iedereen kent de tuin van de fam. Broekhuis, dacht men. Nu mochten de bezoekers ook echt de tuin in en de achterzijde bezoeken!! Was het het ons kent ons gevoel? Een dochter van Co Boom kan prachtig schilderen en liet haar werk ook zien.

In de tuin Van Gerrie & Roel Boomkens was het tuinhuis ingericht waar de doeken hingen. Prachtige stukken van kippen en koeien. Roel had het gevoel nog een beetje opgedirkt met een baal stro en een oude zeis. De te koop aangeboden planten werden gretig afgenomen.

We hopen volgend jaar uiteraard weer op mooi weer en zoveel bezoekers. Het zal ook eerder onder de aandacht gebracht gaan worden zodat ook oud K'toevers in de gelegenheid zijn om weer eens te komen buurten!! Er is al gesproken over samenwerking met anderen. Kortom : het was een prachtige dag!!

Mevr. Lamme
Nederhorst den Berg

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
19 gr.
windkr. 4