WIJDEMEERSE WEBKRANT
In het eigen Zwaard
Kortenhoef, wo 9 juli 2008

Douwe van Essen vindt dat Cor Koster de ironie in het naschrift onder de Putter over bestuurders niet herkende en daarom de plank mis slaat.

ingezonden brief

Regelmatig beklaagt Cor Koster zich er over, dat niemand zijn soort humor begrijpt. Met zijn felle aanval op de ironisch bedoelde stelling van Rik Jungmann over de betrouwbaarheid van bestuurders valt Cor nu in zijn eigen zwaard.

Beste Cor,

Je verwijt Putter en Rik Jungmann populistisch bezig te zijn met het kietelen van de onderbuik van de WWK-lezers... Putter is een columnist, dus wat hem betreft heb je ongetwijfeld gelijk. Maar Rik? Schaam je Cor, je zou beter moeten weten, vooral omdat je je er zelf wél schuldig aan maakt.

Je begint met een 'wetenschappelijk onderbouwd' betoog over de onderbuikgevoelens van burgers ten opzichte van hun medemens in het algemeen met daaraan gekoppeld de vraag hoe Putter en Rik zouden hebben gescoord. Maar dat is een onzinnig vergelijk, omdat je mensen in het algemeen nooit kunt vergelijken met bestuurders, die van een gemeente in het bijzonder, laat staan die van Wijdemeren.

Door je af te vragen wat de heren Putter en Jungmann precies bedoelen en daar een hele verhandeling aan te koppelen, ben je natuurlijk ook helemaal verkeerd bezig. Je kunt niet enerzijds Putter een columnist noemen die nogal eens doorschiet, om hem vervolgens op te voeren als eminence grise, waarmee je hem ook nog eens in dezelfde categorie plaatst als Rik Jungmann. Dat slaat nergens op en dat verdient Rik niet.

Jammer ook, dat de verfijnde humor van Rik aan jou niet besteed blijkt te zijn. Want wat doet hij anders dan Putter herinneren aan diens tijd als bestuurder, onderbouwd met een voorbeeld? Niets meer en niets minder.

En voorbeelden? Heel veel, maar de onwaarheden in de zaak van de SV 's-Graveland volstaan voorlopig wel even. En de bestuurder waar Rik op doelde? Die fungeert nu in de marge onder het pseudoniem Putter als columnist. Dus hoef jíj niet meer mee te roepen: die bestuurder moet weg.

Om in jouw stijl te eindigen: de hoofdredacteur van de WWK plaatst ook alle artikelen (hoe ongenuanceerd soms ook) met kritiek op hem of zijn krant.

Douwe van Essen,
Kortenhoef

P.S.
Mocht jouw bijdrage ironisch bedoeld zijn, dan zou mijn reactie niet anders zijn geweest.

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 3