WIJDEMEERSE WEBKRANT
Veiling Eikenrode
Nieuw Loosdrecht, wo 30 januari 2008

In de woonkrant van de Telegraaf stond vanmorgen dat landgoed Eikenrode op 4 maart geveild wordt. De gemeente geeft een toelichting op dat bericht.

In de Woonkrant staat dat Eikenrode op 4 maar openbaar geveild zal worden. De bank zou niet meer willen wachten op de plannen die de familie Plasmeijer hebben om het landgoed rendabel te maken.

Onderstaand bericht nuanceert dat bericht, al wordt daaruit ook niet echt duidelijk hoe de vork in de steel zit.

persbericht

Ontwikkelingen landgoed Eikenrode

De gemeente Wijdemeren en de erfpachter van landgoed Eikenrode, de familie Plasmeijer, hebben vorig jaar een koopovereenkomst gesloten voor de overname van het bloot eigendom van de gronden van Eikenrode.

Aan de levering van deze grond wordt in goede harmonie tussen gemeente, provincie en de familie Plasmeijer gewerkt. De uitdaging die hier echter in schuilgaat is hoe in de overgang naar vol eigendom met toegezegde rijkssubsidies moet worden omgegaan. Dit is een langdurig proces dat met de nodige zorgvuldigheid moet worden gevolgd.

De aangekondigde veiling van het recht van erfpacht van Eikenrode is het gevolg van het gegeven dat de daadwerkelijke overdracht nog niet heeft plaatsgevonden. Er wordt door alle betrokken partijen volledig ingezet om overdracht van de gronden voor 4 maart aanstaande te laten plaatsvinden.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
6 gr.
windkr. 3