WIJDEMEERSE WEBKRANT
Keuze Overmeer Zuid
Nederhorst den Berg, di 29 januari 2008

B en W hebben een keuze gemaakt voor de bebouwing van de sportvelden Overmeer Zuid aan de zuidkant van Nederhorst den Berg.

persbericht

College maakt keuze voor Overmeer Zuid

Burgemeester en wethouders hebben hun voorkeur uitgesproken voor een stedenbouwkundige visie voor de bebouwing van de sportvelden Overmeer Zuid in Nederhorst den Berg en stellen de gemeenteraad voor deze keuze vast te stellen. De sportvelden liggen aan de zuidkant van Nederhorst den Berg, tussen de Vreelandse weg en de Randweg.

Twee modellen

Het college had keuze uit twee visiemodellen. Het gekozen model biedt de meeste kansen voor zowel sport als woningbouw en is voor vrijwel alle belanghebbenden acceptabel. De sportvelden worden langs de Randweg geplaatst, waar ook de hoofdontsluiting van het gebied komt. De vrijkomende huidige sportlocaties en volkstuinen worden woningbouwlocatie voor maximaal 150 woningen. De nieuwe wijk voldoet aan de Woonvisie van Wijdemeren; er komt bijzondere aandacht voor woningen voor startende gezinnen en senioren die een grotere woning achterlaten. De overige woningen worden in diverse categorieën gerealiseerd.

Ontsluiting

Via de nieuwe woonwijk wordt aansluiting met de Uiterdijksehof gerealiseerd. De huidige problemen met de ontsluiting van dit deel van Overmeer Zuid behoren dan tot het verleden. Door de nieuwe ontsluiting van de Uiterdijksehof op het nieuw te ontwikkelen gebied neemt de verkeersdruk op de Esdoornlaan sterk af.

Draagvlak

De plannen voor de herontwikkeling van dit gebied zijn over het algemeen positief ontvangen. In oktober 2007 zijn tijdens een informatiebijeenkomst de visiemodellen gepresenteerd aan bewoners, belanghebbenden en belangstellenden. De belangstelling was groot en er werd besloten tot het instellen van een klankbordgroep. De klankbordgroep adviseert de gemeente bij de afronding van de stedenbouwkundige visie en bij de start van de volgende fase in het ontwikkelingsproces en bestaat uit vertegenwoordigers van bewoners, woningcorporaties, sportverenigingen, ouderen en andere belanghebbenden. De groep heeft de visies bestudeerd en besproken en koos op 14 januari jongstleden voor dezelfde stedenbouwkundige visie als het college nu.

De visie wordt op 13 februari besproken in de commissie Ruimte en Economie en op 13 maart in de gemeenteraad.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
9 gr.
windkr. 4