WIJDEMEERSE WEBKRANT
Artikel De Nieuws Ster
Loosdrecht, do 28 februari 2008

In De Nieuws Ster van deze week staat een artikel dat enige toelichting nodig heeft om u zoekwerk te besparen.

Onder de kop "Boos over publicaties Oudergaard", met de bovenkop "Franse mening over 'nietswetende huisvrouwen'" staat op bladzijde 3 van de Nieuws Ster van deze week een artikel van de hand van Herman Stuijver.

De bron van het artikel is de WWK. Als u het hier zoekt, dan zult u tevergeefs zoeken. Wat is het geval?

Valse ingezonden brief

Afgelopen maandag ontvingen wij een ingezonden brief over de problemen bij Oudergaard. In de brief maakte de schrijver zich erg kwaad over de negatieve publiciteit rond Oudergaard en dan met name over de "koffiedameskwestie".

Herman Stuijver nam maandagmiddag contact op met Rik Jungmann om toestemming te vragen de ingezonden brief in de lokale bladen te plaatsen. Enkele minuten voor Herman belde, kregen wij echter een mailtje waarin de eigenaar van het door de briefschrijver misbruikte emailadres zich meldde. Hij verklaarde daarin dat hij de brief niet geschreven had, maar dat iemand anders zijn emailadres had misbruikt.

Teruggetrokken

Herman Stuijver hoorde dus heet van de naald dat wij het artikel terugtrokken. Hij zou direct contact opnemen met de lokale bladen om publicatie daar tegen te houden. Naar nu blijkt is dat gelukt bij De Brug en de Wie Wat Waar, maar niet bij de Nieuws Ster, want daar staat de frauduleuze brief nog integraal afgedrukt, met een verwijzing naar de WWK. De persen draaiden al....

U hoeft dus niet te zoeken naar de ingezonden brief, hij is verwijderd. In de twaalf jaar dat de WWK bestaat is dit overigens de eerste keer dat zoiets gebeurt. Wij worden nog kritischer op de afzenders en de inhoud van ingezonden brieven.

Reclame

Nu we toch iets schrijven over ingezonden brieven. Soms ontvangen wij ingezonden brieven die pure reclame zijn voor bedrijven (keukenshows en vergelijkbare uitingen), zonder dat zij enige Wijdemeerse nieuwswaarde hebben. Ook die worden niet geplaatst, want daarvoor hebben wij banners en advertenties. De WWK moet ook leven.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
8 gr.
windkr. 2