WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vertrek Wim Lorjé
Wijdemeren, vr 19 december 2008

In een kort debat werd het vertrek van wethouder Wim Lorjé besproken. Helemaal duidelijk werd het niet wat er precies voorviel.


VVD-fractievoorzitter Joep Frijdal.

Joep Frijdal, de fractievoorzitter van de VVD, opende met een toelichting op het vertrek van de VVD wethouder. De fractie maakte indertijd een analyse van de positie waarin de wethouder zich bevond. Die werd zorgelijk bevonden, waarop een gesprek met de wethouder volgde. Tijdens dat gesprek besloot Wim Lorjé zelf om af te treden. Frijdal noemde dat een dapper besluit. Hij vond het jammer dat het zo gegaan was.

René Voigt (DBW) vroeg wat er precies aan de orde was geweest, omdat in het persbericht van de VVD stond dat de VVD het vertrek van Lorjé betreurde. "U had Lorjé toch kunnen bellen en hem zeggen: 'Wim, we willen niet dat je weggaat' als u zijn vertrek betreurde?" Voigt refereerde ook aan de brief die Wim Lorjé schreef naar aanleiding van zijn vertrek. Daarin stond dat "de VVD fractie het vertrouwen in mijn functioneren heeft verloren".

Door de voordeur


Rieks Karsemeijer (l), en Kees Bosdijk (PvdA)

Ook Kees Bosdjk (PvdA) constateerde dat er licht zat tussen de verklaring van de fractie en die van de wethouder. Overigens was hij van mening dat wethouders "door de voordeur" dienen te vertrekken, na een debat in de raad. "De wethouder heeft zich onttrokken aan het debat." : aldus Kees Bosdijk. (Hetzelfde gebeurde overgens eerder dit jaar met wethouder Wim Neef. Ook die vertrok buiten de raad om. red.)

Joep Frijdal kon alleen maar de constatering doen dat mensen soms uit een gesprek vertrekken met twee totaal verschillende percepties en dat dat ook hier blijkbaar het geval was.

Hilbrand Korver (HKA), sloot het debatje af met de droge constatering dat de wethouder deze raad geen mooie begroting heeft achtergelaten. "Daar moet de raad wat aan doen."

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
6 gr.
windkr. 2