WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter luidt 2008 uit
Wijdemeren, za 13 december 2008

Putter blikt terug op het afgelopen jaar. Heel erg tevreden met het functioneren van het gemeentebestuur in 2008 is hij niet.

ingezonden bericht

De laatste

In de tweede helft van december, de laatste weken van het jaar, valt het leven langzaam stil. Er gebeurt bijna niks meer, prioriteit hebben nu feest en reflectie. Wat heeft het afgelopen jaar ons eigenlijk gebracht? Waar gaan we in het nieuwe jaar naartoe.? Daarop zullen kranten, radio en televisie zich hoofdzakelijk richten en het is niet verkeerd daar zelf ook eens even bij stil te staan.

Wat het gemeentelijke reilen en zeilen betreft heeft 2008 ons weinig goeds gebracht. Het is niet overdreven dat vast te stellen. Een gemeenteraad die vanwege gebrek aan kwaliteit matig tot slecht functioneerde en een dagelijks bestuur dat weinig coherentie vertoonde. Twee wethouders namen onder niet nader verklaarde omstandigheden ontslag en dat is natuurlijk een veeg teken. Wethouders behoren, als de gemeenteraad ze niet naar huis stuurt als fatsoenlijke bestuurders hun tijd uit te dienen. Waarbij wel moet worden aangetekend dat we van de achtergronden zo goed als niets afweten, omdat we van iedere uitleg verstoken bleven. Openheid en opheldering, daarvan stond 2008 nu niet bepaald bol, integendeel. Warrige, onduidelijke en onjuiste informatie waren schering en inslag en hebben niet bijgedragen tot een hartelijke verhouding tussen bestuur en bewoners.

Bij het scheiden van de markt mochten we nog kennis nemen van twee in het oog springende zaken. Daar was de onsmakelijke foto van de wethouder in de plaatselijke bladen, die met een biljet van 50 euro zwaait ( “Kijk mij eens, ik denk toch maar om de arme mensen!”) en daar was het rapport van RBOI over de verkeershinder op Noorder- en Zuidereinde. Het eerste kunnen we afdoen als een geval van niet te beheersen ijdelheid, het tweede zal ons naar ik vrees niet veel verder helpen in de strijd tegen de gesel van het verkeer. Over het vrachtverkeer, zegt het rapport, hoeven we het verder niet te hebben, dat valt te verwaarlozen.

Wel, dan is dit dus de laatste Putter van 2008, de laatste van een reeks kritische kanttekeningen bij de lokale politiek en alles wat daarmee samenhangt. Het ligt voor de hand, dat ook in het nieuwe jaar met de regelmaat van de klok Putters zullen verschijnen. In 2009 komen de verkiezingen in zicht en het kan niet anders of dat is een vruchtbare voedingsbodem waarop de Putters uitstekend zullen gedijen.
Dat het, voor iedereen fijne feestdagen en een gezegend nieuwjaar moge worden!

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
1 gr.
windkr. 4