WIJDEMEERSE WEBKRANT
Duizend Kerststukjes
's-Graveland, di 9 december 2008

Leerlingen van het Wellant College uit Naarden gaan basisscholen, ook in Kortenhoef, helpen met het maken van kerststukjes.

persbericht

Kerstgroen voor scholen

Leerlingen van het Wellant College uit Naarden gaan basisscholen helpen met het maken van kerststukjes. In totaal gaan 18 leerlingen en docenten op 11 en 12 december  naar basisscholen in A'dam ZO, Diemen, Muiderberg, Almere, Kortenhoef, Naarden, Bussum en Huizen om samen met 1000 kinderen van groep acht zeker duizend mooie kerstversieringen te maken.

Het kerstgroen hebben de scholieren o.a gisteren verzameld uit het natuurgebied het Corversbos van Natuurmonumenten. Samen met de boswachter van Natuurmonumenten hebben de leerlingen van de tuinbouwafdeling het kerstgroen uit diverse bosvakken gehaald. Het gaat hier vooral om Douglas zaailingen die de onderbegroeiing dreigen te verstikken. Door goed te snoeien en te verwijderen kan hier weer gezonde onderbegroeiing ontstaan. Zo leren de jongeren werken in het bos, meer over het beroep van boswachter en kunnen ze op lagere scholen laten zien wat ze doen.

Het kerstgroen wordt ook gebruikt om het bezoekerscentrum in 's Graveland in kerstsfeer te brengen voor de drukke kerstdagen als veel mensen komen wandelen in de directe omgeving.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
3 gr.
windkr. 2