WIJDEMEERSE WEBKRANT
Veel te danken aan Gerard
Kortenhoef, za 30 augustus 2008

Ben Raven kocht in 1985 een premie A woning, die gebouwd werd door Gerard Torsing. Hij was en is zeer te spreken over de betrokkenheid van Gerard Torsing.

ingezonden brief

Gerard Torsing

In 1985 kwam mij ter ore dat er premie A woningen gebouwd zouden gaan worden in Kortenhoef. Ik ben als een speer naar de toenmalige makelaar Koster in Weesp gegaan om te vragen of we in aanmerking zouden komen voor een premie A woning.

Daar aangekomen bleken veel jonge dorpsgenoten waaronder oud klasgenoten daar ook al geweest te zijn. Na lang wachten kregen we het eindelijk het bericht dat we een woning konden krijgen op het Pijlkruid. Ik kwam tijdens de bouw in contact met Gerard Torsing, je kon echt alles aan die man vragen over de bouw de voortgang de oplevering, je kon ook op de bouwplaats gaan kijken hoe je huis vorderde het maakte niet uit wanneer je er langs ging, hij vond het best.

Gerard zijn broer Theo was uitvoerder op de bouw, met Theo kon je ook alles bespreken bijvoorbeeld waar je de keuken wilde hebben, of als er wandje weg moest of over het tegelwerk alles was mogelijk. Hun betrokkenheid was heel groot. Gerard vertelde: "Het zijn makkelijke huisje maar ze staan goed op hun fundament en zijn van goede kwaliteit en door de rijkssubsidie vooral betaalbaar." Ik heb de oplevering van de woning samen met Gerard gedaan in 30 minuten, nu 22 jaar later wonen we nog steeds in deze woning en zonder mankementen.

Het is jammer dat er anno 2008 niet meer aan betaalbare woningen voor jonge starters gedacht wordt, met als gevolg dat de jonge dorpelingen hier wegtrekken. Ik begrijp wel dat er in de jaren tachtig door de bouwers ook aan de eigen portemonnee gedacht werd en dat er zaken waren die niet altijd even netjes gingen, maar een grote groep jonge mensen uit de toenmalige Gemeente 's-Graveland heeft wel de kans gehad om in het eigen dorp te kunnen blijven wonen, en dat was mede te danken aan Gerard Torsing zijn inzet en aan de goede rijkssubsidieregeling. Het is jammer dat deze regeling niet meer bestaat en dat Gerard niet meer onder ons is.

Ben Raven
Kortenhoef

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
24 gr.
windkr. 2