WIJDEMEERSE WEBKRANT
Gondelvaart Kortenhoef 2008
Kortenhoef, za 30 augustus 2008

Burgemeester Don Bijl schenkt aandacht aan de Gondelvaart in Kortenhoef en roept iedereen op om ook te komen en mee te doen.

ingezonden bericht

Gondelvaart Kortenhoef 2008

Op 6 september a.s. treffen wij elkaar weer bij de Gondelvaart van Kortenhoef. Alweer voor de 24e keer kunnen wij vrolijk versierde gondels aan het Dode Eind bij de Kortenhoefsedijk bekijken.

Even dreigde deze traditie verloren te gaan, maar een aantal vrijwilligers met veel ervaring heeft samen met nieuwe mensen de schouders onder het evenement gezet. En met succes.

De deelnemers laten weer prachtig opgetuigde schuiten zien die allerlei taferelen uitbeelden. Soms wordt de politiek op de hak genomen, soms geeft de gondel een actueel thema weer en andere keren gaat het om een historisch plaatje. Het geheel is meer dan de moeite waard.

Als het donker wordt varen de gondels, verlicht en wel, en vaak onder muzikale begeleiding naar de Kortenhoefsedijk. Het publiek geniet altijd volop.

De organisatie heeft weer nieuwe ideeën tot uitvoering gebracht, waaronder het neerzetten van een prachtig groot spandoek bij de ingang van het Dode Eind. Ook zullen aansprekende posters ons uitnodigen om bij de Gondelvaart aanwezig te zijn.

Ik weet zeker, dat vele inwoners de weg naar de Gondelvaart zullen weten te vinden. Maar ik hoop ook, dat het aantal mensen dat zich geroepen voelt een gondel te versieren verder toeneemt. Samen iets opbouwen is ongetwijfeld veel werk, maar geeft zeker ook veel voldoening en plezier.

Tijdens de 24e Gondelvaart van Kortenhoef kunt u inspiratie opdoen om voor de 25e jubileumeditie ook met een bijzondere creatie mee te doen.

Deze dorpse traditie willen wij graag in ere houden.

Mr. Don Bijl
Burgemeester

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
24 gr.
windkr. 2