WIJDEMEERSE WEBKRANT
Stichting SIR-55
Loosdrecht, zo 3 augustus 2008

Wim van Oudheusden uit Loosdrecht vraagt aandacht voor de Stichting SIR-55 die woningen ontwikkelt voor mensen tussen 55 en 75 jaar oud.

ingezonden bericht

Wonen, Leven en Beleven in Wijdemeren

Stichting SIR-55 ontwikkelt woningen door en voor medioren en senioren.

De woningmarkt zit muurvast. Gemeenten, ontwikkelaars, bouwondernemingen en corporaties lijken zich weinig aan te trekken van wat woonconsumenten willen. Zowel insiders in de woningmarkt als het algemene publiek onderschrijven deze constateringen. En toch verandert er weinig. Daardoor komen verschillende doelgroepen in de knel, met name de starters en de ouderen. De medioren (55 - 75 jaar) van Stichting SIR-55 laten zien hoe particulieren zich resultaatgericht organiseren om hun woonwensen te realiseren. Medioren zijn een 'vergeten' doelgroep in de woningmarkt. SIR-55 trekt aan de bel en heeft de moed om de consument de invloed te geven die deze verdient.
Wilt u de overwaarde van uw huidige woning benutten om gelijkvloers te gaan wonen? Wilt u inbreng bij het ontwerp van uw woning? Huivert u ook bij het idee om op een jarenlange wachtlijst voor een zorgwoning terecht te komen? Allerlei plezierige woondiensten staan via SIR-55 tot uw beschikking zodra u dat nodig heeft. U hoeft daarna nooit meer te verhuizen. Uw nieuwe SIR-55 woning is écht levensloopbestendig!

Wat is Stichting SIR-55?

Stichting SIR-55 is een consumentenorganisatie, opgericht om aan de behoeften en wensen van de medioren tegemoet te komen. Ontstaan toen drie 55-plussers zich afvroegen "Hoe willen wij later graag wonen?". De stichting is al 20 jaar succesvol actief in heel Nederland met ruim 100 vrijwilligers en kent geen winstoogmerk. Inmiddels zijn tientallen projecten gerealiseerd en zijn nog vele projecten in voorbereiding of in de bouwfase.

De SIR-55 woning

SIR-55 streeft ernaar ruime appartementen of patiobungalows te bouwen die voldoen aan de volgende uitgangspunten: grote living van ruim 50 m²; aparte keuken; bijkeuken/berging; grote slaapkamer van ca. 20 m²; kleinere logeer- of werkkamer; apart toilet; complete badkamer met bad, douche, tweede toilet en vaste wastafel; garage en een ruim balkon of patio. In alle projecten worden eisen gesteld met betrekking tot: toegankelijkheid, omgeving, bruikbaarheid, veiligheid en comfort. Een woning die het wonen en leven tot een ware belevenis maakt!

Bekijk een SIR-55 woning!

Op de website van SIR-55 ( www.sir-55.nl ) krijgt u nu de unieke kans om twee SIR-55 woningen van binnen te bekijken. Op deze manier ervaart u de ruimtelijkheid van het SIR-55 concept. Het betreft een woning uit Apeldoorn en een woning uit Someren.
U kunt deze als volgt bekijken:

  • U gaat daarvoor naar www.sir-55.nl
  • Op de beginpagina klikt u op: 'Over SIR-55' en vervolgens op 'Wonen' en 'Woonconcepten'.

Stichting SIR-55 actief in Wijdemeren

In meer dan 100 gemeenten is SIR-55 actief middels initiatieven en projecten. Zo ook in Wijdemeren. Met name de volgende locaties zijn in het vizier van SIR-55 gekomen: Kortenhoef: Antoniusschool Kerklaan en Zuidsingel fase 8, Nederhorst den Berg: Sportvelden Overmeer Zuid en Loosdrecht: gemeentewerf en ter Sype. Deelnemers van SIR-55 krijgen zoveel mogelijk voorrang bij woningtoewijzing.

Wim van Oudheusden
Loosdrecht

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
20 gr.
windkr. 4