WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter: Dien die motie in!
's-Graveland, di 15 april 2008

Putter laat zijn licht schijnen over het feit dat wethouder Wim Lorjé het bestuur van de SV 's-Graveland zware verwijten maakte.

Dossier SV 's-Graveland

ingezonden bericht

Lorjé

Toen ik in de Wijdemeerse Webkrant las dat wethouder Wim Lorjé bestuursleden van de voetbalclub 's-Graveland de huid had volgescholden, brak mijn klomp.

Je mag dat onsmakelijke incident gerust een gotspe noemen. Hoe haalt iemand, die nu al maanden en maandenlang zijn plicht verzuimt, de gemeenteraad een rad voor ogen draait, en een kluwen van list en bedrog om zich heen wikkelt, het in zijn hoofd zijn gesprekspartners op hoge toon de les te lezen.

Die man moet weg

Als de oppositie nu niet met een motie van wantrouwen komt kun je de voltallige gemeenteraad zonder schuldgevoel bij het grof vuil zetten. Dan valt er van onze zo prachtig democratisch gekozen vertegenwoordiging weinig meer te verwachten.

Het gaat, zoals nu iedereen wel weet, over de kleedruimte van de 's-Gravelandse voetbalclub. Dat is een gebouw van de gemeente, dat er zo beroerd aan toe is, dat er nieuwbouw moet plaatsvinden.

Daarvoor is de gemeente verantwoordelijk en je zou mogen verwachten dat er met voortvarendheid aan die nieuwbouw wordt gewerkt nu in de zomer de voetbalsport stil komt te liggen.

Niets is minder waar. Wat doet wethouder Wim Lorjé ? Hij legt een onhaalbare financiële bovengrens, die hij zelf heeft verzonnen en geeft de gemeenteraad de schuld. Hij komt met een voorstel voor een tijdelijke bouw die aanwijsbaar ongeschikt is, verbindt daaraan zijn gezag als wethouder, en beweert nu dat het zogenaamde plan Snel al lang van de baan is. Maar beantwoordt er in maart nog wel vragen over in plaats van eerlijk te bekennen dat hij het ook niet meer ziet zitten. Zijn ultieme bewijs van onvermogen levert hij door twee bemiddelaars aan te wijzen, die spoedig zullen ontdekken dat er niets te bemiddelen valt. En wethouder Wim Lorjé doet zelf niets en vertelt links en rechts verhalen, waarin hij het bestuur van de voetbalclub voor het gemak de schuld van het vastgelopen proces in de schoenen schuift.

Is het werkelijk zo moeilijk allemaal? Nee, dat is het niet. De opdracht is simpel. De gemeente, immers de eigenaar, dient een gebouw neer te zetten dat voldoet aan de geldende eisen. Voor nu en in de toekomst. Die toekomst is langer dan vijf jaar. Zo'n gebouw kost geld. Dat geld is in principe voor de gemeente Wijdemeren geen probleem en een beetje wethouder maakt zich daar hard voor.

Er zal als de voortekenen niet bedriegen eindelijk wel een motie in de raad worden aangenomen om de weg vrij te maken voor de bouw van die zo noodzakelijke kleedruimte Even noodzakelijk is het om met nog een motie een andere weg vrij te maken. Die voor een nieuwe wethouder, zodat we deze brekebeen snel kunnen vergeten.

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
11 gr.
windkr. 2