WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dobber bestaat 10 jaar
Kortenhoef, zo 23 september 2007

Het dorpshuis van Kortenhoef, De Dobber, bestaat tien jaar. Het leek geruisloos te passeren. Hans Peet, de pachter, besloot het toch te vieren.

Op 12 september 1997 werd de nieuwe Dobber geopend. Het oude dorpshuis moest plaats maken voor de bouw van winkelcentrum De Meenthof. Het nieuwe gebouw werd in het nieuwe centrum geïntegreerd.


De oude Dobber, het grote gebouw rechts van het midden van de foto met het ruime plantsoen er omheen. De kiosk van, eerst de apotheek en later bloemenwinkel La Fleur staat er nog. (Net onder het midden van de foto.)

12 september 1997

Tien jaar geleden schreven wij: "Gisteren, 12 september 1997, was het zover. Na maanden opende de nieuwe Dobber haar poorten. Eindelijk weer de faciliteiten van een dorpshuis voor de hele gemeenschap. Het was letterlijk een denderende opening. Met veel en hard slagwerk. Daarna volgden er toespraken van Burgemeester Kozijn, de projectontwikkelaar en Menno van den Brand, voorzitter van de Dobber. Hij demonstreerde de uitschuifbare tribune en de geluidsinstallatie, onderwerpen waar de politiek veel over heeft gediscussiëerd.

Belangrijk is dat de verhouding tussen de Gemeente en de Dobber zakelijker is geworden. De Gemeente geeft geen subsidie meer, maar betaalt de kapitaalslasten van het gebouw. Daarmee is de toekomst van de Dobber ook bij herindelingen veiliggesteld. Op de schouders van het Dobber bestuur rust de taak om de Dobber goed te exploiteren om rond te kunnen komen."

Lastig Dossier

De Dobber is voor de gemeente al jaren een hoofdpijndossier. Een Stichtingsbestuur dat de handdoek in de ring gooide, juridische procedures met de beheerder, tekorten op de begroting, gesteggel over een nieuwe keuken, vloerbedekking en als klap op de vuurpijl onlangs het te koop aanbieden van De Dobber in een advertentie. Struikelend haalt De Dobber toch de tien jaar.

Toch een feestje

Beheerder Hans Peet wilde het jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan en organiseerde daarom gisteren een receptie en gaf hij de maandelijkse bingoavond een extra feestelijk tintje. Volgende week zaterdag organiseert hij bovendien een warm en koud buffet met een entertainer.

Peet verklaart in de G&E van afgelopen vrijdag dat hij geen serieuze reacties heeft gehad op de advertentie waarin hij De Dobber te koop aanbood. "Dus we gaan gewoon lekker door."

Dossier De Dobber

bron
WWK
foto
WWK
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 2