WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wateetenbeweegik-Bus
Wijdemeren, wo 31 oktober 2007

Op zaterdag 10 november 2007 gaat het programma 'Gooi in Beweging' van de GGD en negen regiogemeenten officieel van start.

persbericht

Programma Gooi in Beweging van start met Wateetenbeweegik-Bus

Op zaterdag 10 november 2007 gaat het programma 'Gooi in Beweging' officieel van start.

De ambassadeur van het project, mevrouw J. Bakker -wethouder van de gemeente Huizen-, verricht om 10.15 uur de openingshandeling in winkelcentrum de Oostermeent in Huizen.

In het winkelcentrum is er op deze dag volop aandacht voor gezonde voeding en voldoende beweging.

In het winkelcentrum staat van 10.00 tot 15.00 uur de 'Wateetenbeweegik-Bus' waar iedereen zijn eet- en beweegpatroon interactief kan testen. Bezoekers van de bus doorlopen hun eigen dag in de vorm van tien eet- en beweegmomenten. Daarna krijgen zij feedback en tips hoe het nog beter kan. Eenmaal uit de bus zijn de bezoekers niet alleen een geweldige ervaring rijker, maar hebben zij ook tips meegekregen! Het bezoek aan de bus is gratis, aanmelding vooraf is niet nodig. Tevens is rondom de bus van alles te doen: Er is een kookeiland, een beweegpodium, een stand met informatie van GGD Gooi & Vechtstreek en lokale (sport)organisaties presenteren zich.

Het programma 'Gooi in beweging' is gericht op het voorkomen van overgewicht door het stimuleren van gezond eten en voldoende beweging. Het richt zich vooral op de leeftijdsgroep 0 tot 19 jaar en hun ouders, omdat preventie centraal staat. Het programma wordt uitgevoerd door de negen regiogemeenten in samenwerking met GGD Gooi & Vechtstreek en vele organisaties. Alleen met gezamenlijke acties vanuit verschillende invalshoeken (kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, scholen, de inrichting van de wijk) kan het overgewicht effectief aangepakt worden. Het actieprogramma loopt tot en met 2010.

Na de start in Huizen is het de bedoeling dat de Wateetenbeweegik-Bus in de vorm van een estafette vanaf 2008 ook de andere regiogemeenten zal bezoeken: Blaricum, Bussum, Hilversum, Muiden, Laren, Naarden, Weesp en Wijdemeren.

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
13 gr.
windkr. 3