WIJDEMEERSE WEBKRANT
Uilenbraakballen pluizen
's-Graveland, ma 22 oktober 2007

Bij Natuurmonumenten kunnen braakballen van uilen gepluisd worden. Voor kinderen en jongeren van acht tot zestien jaar.

persbericht

Pluis eens een braakbal bij bezoekerscentrum 's-Graveland

In het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in 's-Graveland kunnen kinderen op woensdag 7 november tussen 13.00 en 16.30 uur braakballen pluizen. WILDzoekers organiseert voor de zesde keer een nationale Braakbalpluisweek, in samenwerking met de bezoekerscentra van Natuurmonumenten en Naturalis.

Wat zit er allemaal in een braakbal? Pluis zelf een braakbal en ontdek zo wat een uil allemaal eet. Spannend om te doen en uilenballen zijn gelukkig niet zo vies als het klinkt.

Uilen eten muizen en kleine vogels met huid en haar op, maar de botjes, schedels en vacht kunnen ze niet verteren. Die restjes braakt de uil uit in een langwerpige prop, een braakbal. Met een loep, kwastje en satéstokjes ga je aan de slag om een braakbal uit te pluizen. Met een zoekkaart, waarop alle botjes staan afgebeeld, kijk je welke soorten muizen de uilen naar binnen hebben gewerkt. Als je een braakbal helemaal uitgeplozen hebt, krijg je een heus pluisdiploma. De botjes mag je mee naar huis nemen.

Voor € 1 koop je een pluiskaartje bij de balie in het bezoekerscentrum. Elke drie kwartier start een nieuwe groep met pluizen. Je hoeft niet te reserveren.

Deze activiteit vindt plaats bij Bezoekerscentrum Natuurmonumenten, Noordereinde 54b

1243 JJ, 's-Graveland, (035) 6563080. Open: woensdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur (in dec t/m feb van 11.00 tot 17.00 uur).

Meer informatie over deze en andere activiteiten is te vinden op www.natuurmonumenten.nl/agenda en www.wildzoekers.nl.

TIP: Wil je zelf een braakbal pluizen maar kun je niet op 7 november, speel dan het digitale braakbalspel op www.wildzoekers.nl (vanaf 3 november).

Over WILDzoekers: www.wildzoekers.nl

WILDzoekers is dé natuurclub voor jongens en meiden van 8 tot 16 jaar. WILDzoekers is een initiatief van Vereniging Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, De Vlinderstichting , SOVON Vogelonderzoek Nederland , Zoogdiervereniging VZZ, Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie en Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
9 gr.
windkr. 2