WIJDEMEERSE WEBKRANT
Begrotingstekort vier ton
Wijdemeren, vr 19 oktober 2007

Tijdens de raadsvergadering van gisteren werd gesproken over het tekort op de begroting. Volgens DBL loopt dat de spuigaten uit. De coalitiepartijen zien dat anders.

Begrotingstekort

Uit een overzicht met betrekking tot de begroting bleek dat er dit jaar al weer bijna vier ton meer is uitgegeven dan begroot. Gert Zagt (DBL) vroeg hier aandacht voor en uitte zijn zorgen. Hij rekende voor dat het tekort eigenlijk nog veel hoger is dan in het overzicht staat. Ook rekende hij voor dat, als alle voorstellen van het college waren aangenomen, het tekort geen vier, maar zeven ton zou zijn. "Dat is ver van de realiteit. Wat een enorm verschil! Kan dit zomaar voortbestaan?" :vroeg hij de andere fracties.


DB overleg. René Voigt (DBW, staand), overlegt met DBL.
Zittend DBL, v.l.n.r. Miep van Hattem, Jaap van Waveren en Gert Zagt.

In een rondje langs de andere fracties kwam het antwoord, waarbij coalitiepartijen VVD, CDA en PvdA er gauw mee klaar waren. "De raad heeft hiervoor gekozen." : was het antwoord. Hilbrand Korver (GL, ook coalitie) liet weten dat zijn financiëel specialist Edwin Bult afwezig was en hij er niets van kon zeggen. René Voigt (DBL) viel Gert Zagt bij. "Wij maken ons zorgen. We staan er niet goed voor."

Na afloop van de beantwoording van zijn vragen verklaarde Gert Zagt erg geschrokken te zijn van de laconieke reacties van de coalitiepartijen. Omdat binnenkort de begrotingsbehandeling 2008 wordt gehouden, besloot men om dan verder over de situatie te spreken.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
12 gr.
windkr. 4