WIJDEMEERSE WEBKRANT
Knorr staakt
Loosdrecht, do 11 oktober 2007

Het personeel van de Knorr fabriek in Loosdrecht staakt om een werkgarantie af te dwingen van Unilever. De fabriek gaat eind 2008 dicht.

Het peroneel van de Knorr fabriek, tegenover het gemeentehuis aan de Rading in Loosdrecht is boos over het bericht het bedrijf volgend jaar, na bijna vijftig jaar, dicht gaat. Met steun van de vakbonden FNV en CNV wordt er gestaakt om een banengarantie af te dwingen. De actiebereidheid onder het personeel is groot.

Kwaad bloed

In de Gooi- en Eemlander komen de verhalen naar buiten over de manier waarop de bekendmaking eergisteren gedaan werd, die veel kwaad bloed zette. Auto's mochten het terrein niet op, er was extra beveiliging en ook de politie hield een oogje in het zeil. In de krant vertellen boze werknemers dat zij de sluitng al aan voelden komen, omdat er niet meer in de fabriek geïnvesteerd werd. Men voelt zich "uitgeknepen" in het belang van de aandeelhouders. In maart 2004 was er ook onrust. Toen ging de Conimexfabriek in Baarn dicht en werd een deel van de werknemers ondergebracht bij Knorr in Loosdrecht.

Volgens FNV bestuurder Vermaat van FNV Bondgenoten draaide de fabriek goed. De bond gaat dan ook alles op alles zetten om Knorr open te houden.

Belangrijke mededeling

Burgemeester Don Bijl betreurt de sluiting van de fabriek. Hij was vooraf op de hoogte gesteld van het feit dat er een belangrijke mededeling zou komen. Gezien de arbeidsmarkt in de regio verwacht hij niet al te grote problemen voor herplaatsing van de werknemers, al ligt dat lastiger voor de oudere werknemers. Die laatste groep kan dan uiteindelijk bij Sociale Zaken van Wijdemeren terechtkomen. Hij voorziet een mogelijk effect op het verenigingsleven, omdat veel werknemers in Wijdemeren wonen. Wat er na de sluiting met het terrein van de fabriek gaat gebeuren is nog volstrekt onbekend.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
12 gr.
windkr. 2