WIJDEMEERSE WEBKRANT
OCW Bedrijvendag
Wijdemeren, vr 5 oktober 2007

Het Ondernemerscollectief Wijdemeren (OCW) nodigde het gemeentebestuur uit voor de bedrijvendag. Vandaag stond de kunstsector in de schijnwerpers.

Het OCW nodigt eens per jaar het gemeentebestuur uit om kennis te maken met bedrijven in Wijdemeren. Tot nu toe waren dat bedrijven die diensten verlenen of producten produceren en aan de man brengen. Dit jaar koos het OCW voor een hele andere sector van het lokale bedrijfsleven. Er werden ateliers en galerieën bezocht.

Kunst in Wijdemeren

In heel Wijdemeren is een levendige productie van kunst en bestaat er een levendige handel in kunst. Alleen al langs het Noorder- en Zuidereinde schoten de galerieën de afgelopen tien jaar als paddestoelen uit de grond. Reden genoeg om een werkbezoek aan die tak van bedrijvigheid te brengen.

P+M Ateliers Kortenhoef


Madeleine Metsaars (rechts) licht haar werk toe.

Om negen uur bezocht de delegatie van het gemeentebestuur (raad en college) eerst P + M ateliers aan de Julianaweg in Kortenhoef. Peter van den Akker en Madeleine Metsaars gaven toelichting op hun werk en de activiteiten die zij ontplooien, zoals schildercursussen.

Galerie Wijdemeren 's-Graveland


Jeanette Schippers (rechts) geeft uitleg bij het werk van Galerie Wijdemeren.

Aansluitend ging het gezelschap naar het Zuidereinde, waar Galerie Wijdemeren bezocht werd. Jeanette Schippers lichtte het ontstaan van de galerie toe en gaf een toelichting op de collectie en de aanpalende activiteiten als het maken van lijsten.


Will Kellermann legt de door haar gebruikte techniek uit. Links van haar cultuurwethouder Nelleke Schenkkan.

Enkele honderden meters verderop werd Art Gallery Gooilust bezocht. Donald McSorley vertelde over de uiteenlopende soorten kunst die in de galerie aangeboden wordt. Zijn galerie richt zich, naast particulieren, ook op bedrijven. In de galerie hing ook werk van Will Kellermann die aanwezig was en een uitleg gaf over de door haar gebruikte schildertechniek op zijde.


Land en Boschzigt. Sijmen Brandsma (midden) geeft een toelichting op het ontstaan van de biologische tuin en op de toekomstplannen.

De bedrijvenmorgen werd afgesloten op Land en Boschzigt aan de Leeuwenlaan. Met produkten uit de biologische tuin werd een lunch geserveerd.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 2