WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kinderboekenweek in NdB
Nederhorst den Berg , di 2 oktober 2007

Komende zondag wordt op het Plein in Nederhorst den Berg een programma georganiseerd ter gelegenheid van de kinderboekenweek.

ingezonden bericht

Pietje de gebraden peer…..??

Zondag 7 oktober 2007: DE BOEKENWORM, deelname gratis. Ontdek de geheimen van Nederhorst en sssssssttttt… niet verder vertellen! Doe mee met de Mysterietoer en maak kennis met Pietje…en vele anderen.

Het thema van de kinderboekenweek is ‘Sub Rosa’ – boeken vol geheimen. Sub Rosa is een Latijnse uitdrukking uit de 16e eeuw die staat voor geheimhouding. Het symbool van deze uitdrukking is een vijfbladige roos. In de kinderliteratuur spelen geheimen - en vooral het ontrafelen ervan- een essentiële rol. Het kan gaan om geheimen op persoonlijk gebied, maar ook om op te lossen mysteries of geheime opdrachten. Het wordt een Kinderboekenweek vol geheimen, mysteries en verborgen zaken in kinderboeken! Een thema om je bij uit te leven, dus feest met de Vrienden van het Plein.

v.a. 12.00 uur

Een Bibliobus vol geheimen aanwezig op het plein.

12.30 uur

Mysterietoer: Ontdek de geheimen van Nederhorst den Berg.
m.m.v. Toneelgroep Poefff en de Brandweer.
Inschrijven in de muziektent op het plein
voor groepen (4-12 jaar) van min. - 4 max. 6 personen incl. een volwassene.

Vanaf 13.30 uur

In de grote zaal van het Spieghelhuys: Live muziek met Martin Wewer en Boekhandel de Kleine Prins.

15.00 uur

Schrijfster Bette Westera en gitarist met een speciaal programma voor
alle kinderen van 4-12 jaar. (vol is vol) Bette Westera is een schrijftalent. Ze heeft al vele liedjes, gedichten en verhalen voor kinderen geschreven, waaronder moderne sprookjes, prentenboeken op rijm en in proza, en boeken met verdichte verhalen over dieren. Haar verhalen zijn herkenbaar voor kinderen en volwassenen, ontroerend en geestig.

16.00-17.00 uur

Uitreiking Pleingriffels en Pleinpenselen door Dieuwertje Blok
In het kader van de kinderboekenweek organiseert de Vrienden van het Plein in samenwerking met de basisscholen jaarlijks een schrijfwedstrijd.
Juryleden: Anneke Hilhorst, Marijke Groot, Nicoline Mooij. Jeugdjury: Jamila Bronk, Hobie Wind, Jasper Vlaanderen. Voorzitter Carola Sauer.
Bekendmaking uitslag Mysterietoer ism toneelgroep Poefff.

Willie Das
Nederhorst den Berg

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
16 gr.
windkr. 4