WIJDEMEERSE WEBKRANT
Succes voor Schakers
Kortenhoef, zo 18 november 2007

De thuiswedstrijd van de schaakvereniging 's-Graveland tegen Woerden 4 op 15 november was erg succesvol.

ingezonden bericht

Succesvol begin voor SV 's-Graveland

De thuiswedstrijd van de schaakvereniging 's-Graveland tegen Woerden 4 op 15 november was erg succesvol.

Patrick Kreuning verloor tegen de kampioene van de SGS wat materiaal en dat koste hem de partij. Henk Schoenmaker verloor mede doordat hij zich niet zo lekker voelde, hij maakte een foutje in de Siciliaanse opening. Floris van Doorn (die afgelopen week 2e werd op de Nationale Wiskunde Olympiade, een prachtig resultaat en onze gelukwensen) kreeg te maken met de Spaanse ruilvariant. zijn opponent maakte met wit een fout en Floris pakte het volle punt.

John Reichard's opponent koos ook voor de Siciliaanse opening, hij verloor een pion, kreeg een paard aan de rand (het gezegde luidt: Een paard aan de rand is den speler ten schand). Op het eind stond John 3 pionnen voor, genoeg voor de winst. John van der Klein speelde een dubbele fianchetto, zijn lopers stonden op de diagonalen ijzersterk. Hij had zoveel druk op de stelling van de tegenstander dat deze het op een gegeven moment wel moest begeven.

Peter Cornelissen speelde een Italiaanse partij, hij wachtte rustig op de fout van de tegenstander en haalde zo het punt binnen. Joop Selders had met zwart een gelijkopgaande strijd, daar hij wel iets beter stond maar onvoldoende voor de winst was de remise terecht. Henk Passenier speelde de Spaanse opening, het werd een taaie pot, maar toen Henk een pion aan de overkant wist te krijgen was het pleit beslecht en was de 5.5-2.5 thuiszege voor de 's Gravelanders een mooie opsteker aan het begin van het seizoen.

Mocht u ook interesse hebben in schaken, neemt u dan contact op met Patrick Kreuning, 035-8795195. Komende donderdag wordt er vanwege een feest in de Matrijs echter niet geschaakt. De week daarop is een ieder weer welkom in de Matrijs en wel op donderdagavond rond 20.00 uur.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
stralend
6 gr.
windkr. 4