WIJDEMEERSE WEBKRANT
Sypesteyn wordt Zweinstein
Loosdrecht, do 1 november 2007

In de nacht van 16 november wordt Kasteel Sypesteyn omgetoverd in Zweinstein. Dit naar aanleiding van het nieuwe Harry Potter boek.

persbericht

Harry Potter Nacht op kasteel Sypesteyn

In kasteel en tuin Sypesteyn (Nieuw Loosdrechtsedijk 148-150) organiseren Kasteel Sypesteyn en Boekhandel L.A. van den Brink met medewerking van toneelvereniging M.V.-Toneel uit Hilversum evenals twee jaar geleden weer een leuke en spannende Harry Potternacht die op 16 november om 21.30 uur start.

Het nieuwe en tevens laatste boek "Harry Potter en de relieken van de dood" mag in de nacht van 16 op 17 november om 00.01 uur voor het eerst uitgereikt en gelezen worden! En geen minuut eerder! Spannend? Ja, heel spannend. Tot het zover is gebeuren er allerlei leuke dingen op kasteel Sypesteyn en in de tuin. Wij gaan er een heel bijzondere avond van maken tot 12 uur 's nachts. Kom goed 'gemutst', geschminkt of verkleed in stijl.
We richten ons op jonge dreuzels, maar oudere dreuzels -tenminste als ze Harry Potter fan zijn - mogen natuurlijk ook meedoen.

Sypesteyn is wel geen Zweinstein, maar toch ook magisch. Het is een raar kasteel gelegen in een groot, donker park. Het is niet oud en toch middeleeuws, een groot kasteel en toch zo klein dat er maar weinig mensen in kunnen. Het zit vol "met oude spulletjes", bijzondere voorwerpen van lang geleden. De laatste jonkheer Van Sypesteyn met lange snor en hoge hoed verzamelde allerlei soorten wapens, hij bezat ook middeleeuwse boeken, waarvan er zelfs een op dierenhuid is geschreven en er zijn portretten uit zijn familie (sommige zijn wel 400 jaar oud!).
Sypesteyn is een echt kasteel; er zijn geheime deuren, een verborgen ingang naar de toren, enz. Er zijn zelfs spoken, maar of die zich zullen laten zien ?

Het kasteel is niet zo groot als Zweinstein en vanwege de nauwe gangen en kleine kamers kunnen we slechts een beperkt aantal personen toelaten .. . Dat moeten we dus zo goed regelen, dat ieder bij het Potterfeest aan de beurt komt. Dus geef je snel op want vol is vol!

Het programma wordt een combinatie van spannende en vrolijke zaken in tuin en kasteel. Wat we in de tuin op touw zetten zal wel een beetje afhankelijk zijn van het weer! Neem in ieder geval je eigen, goed werkende, zaklantaarn mee! En bij regen moet je er zelf voor zorgen dat je droog blijft. Op het terras kun je even bijkomen en beschut tegen weer en wind een consumptie gebruiken. Daar zal om 00.01 uur ook het nieuwe boek ten doop wordt gehouden! Regen, wind, weerwolven, dementoren of hij, wiens naam we niet noemen, niets en niemand zal ons tegen kunnen houden! Ook op Sypesteyn zijn sterke tovenaars..

Geschikt vanaf 8/9 tot 14 jaar en ouder! Alle kinderen moeten door ouders begeleid worden. Het betreden van tuin en kasteel is op eigen risico!

Kaarten bij Boekhandel L.A. van den Brink in winkelcentrum Kerkelanden Hilversum

Organisatie: Kasteel Museum Sypesteyn - Loosdrecht in samenwerking met Boekhandel L.A. van den Brink en met medewerking van toneelvereniging M.V.-Toneel uit Hilversum en uitgeverij De Harmonie.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
15 gr.
windkr. 3