WIJDEMEERSE WEBKRANT
Sporters van het Jaar 2006
Wijdemeren, za 31 maart 2007

Gisteren werden de sporters van het jaar 2006 door wethouder Nelleke Schenkkan bekendgemaakt.

In een warme en afgeladen raadszaal van het gemeentehuis kwamen gisteren de Wijdemeerse sporters bijeen om de verkiezing van de sporters van het jaar 2006 bij te wonen. Een jury, onder voorzitterschap van wethouder Nelleke Schenkkan, had zich over de kandidatenlijsten gebogen. De avond werd opgeluisterd met muzikale intermezzo's.


Sportwethouder Nelleke Schenkkan (GL).

Bij de aanvang van de avond verklaarde de wethouder dat dit jaar sterk de nadruk lag op de vrijwilligers die de sport draaiende houden. "Voor vrijwilligers, door vrijwilligers" :was haar motto.


Presentatoren Kees Stalenhoef en Willy Das.

De presentatie van de avond werd verzorgd door Kees Stalenhoef en Willy Das.

De avond werd geopend met een podium vol F-jes, jonge voetballertjes uit Ankeveen, Nederhorst den Berg en Loosdrecht. De drie teams ontvingen allemaal de aanmoedigingsprijs.


Oranje Loosdrecht, Rood-geel Nederhorst, Groen-wit Ankeveen.

De titel beste sporter van Wijdemeren ging naar:

Ronald van Slooten, Loosdrecht, schaatsen. Hij blonk uit bij het Nederlands Kampioenschap Supersprint op de 100 en 300 meter.

Mandy Groenewoud, Loosdrecht, turnen. Zij behaalde medailles op de Special Olympics European Youth Games van vorig jaar in Rome.

Bibian Mentel, Nederhorst den Berg, snowboard. Vorig jaar werd zij derde op de Nederlandse Kampioenshappen halfpipe.

De titel sporttalent van het jaar 2006 ging naar Floor Verhaar, zwemmen, Ankeveen. die de gouden medailles op de NJK (50 m vrije slag, kampioen junioren 4) en NK sprint (50 m vrije slag, kampioen junioren) won en daarmee Nederlands kampioen junioren op de 50 m vrije slag is. Hij zwemt bij De Otters het Gooi.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
16 gr.
windkr. 4