WIJDEMEERSE WEBKRANT
De Klapbrug en Putter
Ankeveen, zo 18 maart 2007

Patrick Kreuning reageert op de discussie tussen Co de Kloet en Herman Stuijver. Ook vraagt hij aandacht voor fietsers bij de Klapbrug.

ingezonden berichten

Enigszins vreemd dat dit fietspad nu wordt aangelegd.
Waarom zult u vragen? Heel simpel. Toen de Gemeente Wijdemeren voor het eerst in Ankeveen op bezoek kwam in 2002 werd er onder andere gesproken over de situatie voor fietsers bij de Klapbrug, een zeer fietsers onvriendelijk punt. Nu, 5 jaar verder is er niets aan gedaan, het enige wat op dit punt gebeurd is, is dat de gevel die er ook al jaren stond eindelijk een winkel is geworden.
Komende vanaf de Loodijk over het Noordereind moet de fietser vlak naast een gebouw zien over te steken tussen het drukke verkeer, zowel onoverzichtelijk voor fietsers als automobilisten. Bovendien moeten elkaar tegemoet komende fietsers al flink hun stuurmanskunst uit de kast halen om elkaar te passeren. Om dan prompt met een scherpe bocht geconfronteerd te worden. Gaat men vanaf de klapbrug op de fiets richting Bruchelen dan moet je ook weer ineens de weg oversteken.
Plan was in 2002 om een doorgaand fietspad te maken op dat punt, hoe de heren dat aan wilden pakken op dat punt is mij een raadsel gezien de bebouwing al daar. Een fietstunnel soms? Of een brug over de huizen wat er ook niet leuk uitziet. Maar ook omdat er dagelijks zeer veel tieners bij de Klapbrug oversteken, soms met hele klassen tegelijk, zou dit punt toch wel eens aan de orde mogen komen in de gemeenteraad lijkt mij. En stel het dan niet nog 5 jaar uit.

Patrick Kreuning
Ankeveen


Ik denk dat er bij Co de Kloet een hoop oud zeer zit toen hij de motie van wantrouwen tegen zich kreeg en de politiek moest verlaten, ik denk dat dit zijn queeste naar vergelding is. Ik ben het met de heer Stuyver eens. Trouwens, de oude mannetjes uit de Muppets heten Waldorf en Stätler.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
Hagelbuien
7 gr.
windkr. 7