WIJDEMEERSE WEBKRANT
Schaken tegen Loenen
's-Graveland, zo 4 maart 2007

De schaakvereniging 's-Graveland speelde afgelopen donderdag tegen Vecht en Ommelanden uit Loenen. Het was spannend.

ingezonden bericht

Spannende derby in 's Graveland Schaken.

Op donderdag 1 maart kwam het tweede team van V&O (Vecht en Ommelanden) uit Loenen op bezoek in de Matrijs aan de Julianaweg. Dit was voor de 's Gravelanders een mooie gelegenheid om het nieuwe scorebord, verstrekt door het Wapen van Kortenhoef, in te wijden.

Het Wapen van Kortenhoef heeft zich gemeld als vaste sponsor waar wij als vereniging heel blij mee zijn, temeer daar over 5 jaar het groot feest is tijdens het 75e bestaansjaar van de 's Gravelandse SV.

Voor de wedstrijd waren er wat korte mededelingen, waarvan de belangrijkste was dat er op 2 april in Loenen het jaarlijkse eierentoernooi plaatsvind, deelname is gratis en iedereen wint sowieso een aantal eieren. Vooraf opgeven is in verband met de inkoop wel gewenst.

De wedstrijd werd erg spannend zoals zal blijken. John Boeschoten had geen tegenstander, er waren maar 7 man komen opdagen uit Loenen en derhalve kregen hij en de 's Gravelandse SV een regelementair punt. Patrick Kreuning prutste in de opening een stuk weg en verloor daarna kansloos, ondanks dat hij nog 2 pionnen had weten terug te winnen. John Reichart die met gemengde gevoelens achter het bord zat, hij is op maandags ook bij V&O lid, gaf 3 pionnen weg, volgens eigen woorden zat hij gewoon te knoeien. Zo stond het 1-2 voor de bezoekers. Peter Cornelissen speelde goed, hij won een pion, maar in de eindfase was het onvoldoende voor de winst, remise was meer dan verdiend. Jan Andriessen speelde een mooie partij, hij won twee pionnen en door goed positie spel wist hij het punt binnen te halen. Zo stond het 2.5-2.5. Henk Passenier had in een Italiaanse partij een mooi offer, daarna zette zijn tegenstander een stuk verkeerd neer en later beweerde hij dat hij het op een ander veld had gezet. Hij zorgde voor een hoop rumoer en onrustigheid, uiteindelijk haalde hij enkel zijn eigen spel omlaag, daar hij niet noteerde had hij geen poot om op te staan. John van de Klein werd in de Stonewallverdediging overklast door zijn tegenstander. Zo werd de laatste partij, die van Henk Schoenmaker cruciaal. Het stond immers 3.5-3.5. Henk had in een Siciliaanse partij 3 pionnen gewonnen, maar door allerlei matdreigingen en andere verwikkelingen was het nog even lastig. Mede door tijdnood wist zijn tegenstander echter niet de juiste voortzetting te vinden, na alles goed verdedigd te hebben haalde Henk de buit en de volle winst voor de 's Gravelandse SV binnen.

De vereniging staat nu op de 7e plaats, maar er zijn verenigingen die een wedstrijd meer gespeeld hebben en die maar een paar bordpunten meer hebben, in matchpunten staan we daarmee gelijk. Dus een eindpositie in de middenmoot zit er wel in. Bovenaan staat Woerden 2 met 6 gewonnen matches, zij zijn al zo goed als zeker van promotie. Wie weet kan de 's Gravelandse SV volgend jaar ook weer eens meedoen, zeker als er wat versterkingen komen door nieuwe leden. Mocht u interesse hebben, neem dan contact op met Patrick kreuning, 06-18037278 of kijk even op onze website: home.tiscali.nl/svgraveland Op 10 en 17 maart vindt trouwens de regionale finale van het schoolschaken plaats in Amersfoort. Stijn, Luc, Nick en Charlotte vertegenwoordigen de Wijdemeren, we wensen hen veel succes.

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
10 gr.
windkr. 3