WIJDEMEERSE WEBKRANT
Drie Dorpenloop op 3 juni
Kortenhoef, di 22 mei 2007

Zondag over een week wordt in Kortenhoef de jaarlijkse Drie Dorpenloop georganiseerd. Tot en met vrijdag kunt u via internet inschrijven.

Bij de toegangen tot 's-Graveland en Kortenhoef staan de aankondigingsborden weer in het weiland. Bij de organisatie stromen de inschrijvingen binnen. Om kort te gaan, de Drie Dorpenloop komt er weer aan.

De Drie Dorpenloop is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een groot evenement en behoort inmidddels bij de Top Tien Lopen. De laatste jaren verschenen er steeds honderden lopers aan de start. Kanonnen die de 21 kilometer zo snel mogelijk probeerden af te leggen en dreumessen die een topprestatie over 3 kilometer neerlegden.

Snel inschrijven en betalen

Als u snel door de inschrijving heen wilt, dan kan dat door u nu op de website van de Drie Dorpenloop in te schrijven en het inschrijfgeld direct over te maken. Uw startbewijs ligt dan op 3 juni voor u klaar. Vanwege de tijd, die de bankoverschrijving erover doet om voor 3 juni bij de organisatie aan te komen, wordt de inschrijving via internet a.s vrijdag om 24.00 gesloten. Daarna kunt u zich alleen nog aan de start melden en inschrijven.

persbericht

Drie Dorpen Loop zondag 3 juni

Wie loopt er tegenwoordig niet hard? In de strijd tegen de overbodige kilootjes en in een verwoede poging om toch vooral fit en gezond te blijven, zie je half Nederland rondjes lopen. Door de bossen, over fietspaden, langs mooie waterkanten, in de dorpen die Wijdemeren vormen, vind je talloze prachtige plekken om de beenspieren te activeren.

De 19e Drie Dorpen Loop op 3 juni a.s. is bij uitstek een gelegenheid om samen met anderen te testen hoever je kunt gaan. Op een ontspannen wijze lopen elk jaar honderden lopers uit onze dorpen, maar ook van ver daar buiten, hun kilometers door de drie dorpen. De organisatoren zijn erin geslaagd om een fraai landschappelijk en veilig loopparcours uit te zetten.

De Heilijgers Drie Dorpen Loop maakt deel uit van de Top 10 Lopen, dat wil zeggen dat er hoge eisen worden gesteld aan de voorbereiding en dat er goede prestaties kunnen worden verwacht. Steeds meer goede hardlopers uit de regio vinden het een uitdaging om mee te doen. Om zowel jong en oud, getraind of ongetraind, kortom iedereen, uit te dagen om mee te doen, kunt u kiezen uit vier afstanden: 3 - 7 - 12 - 21 km. De inschrijving op de website www.driedorpenloop.nl heeft tot nu toe tegen de 200 aanmeldingen opgeleverd.

U kunt zich uiteraard op zondag 3 juni nog opgeven. Om 13.00 uur is het startschot voor alle afstanden bij sporthal 'De Fuik' aan de Zuidsingel in Kortenhoef. Door registratie met de computer slaagt de organisatie er elk jaar weer in om bijna alle deelnemers bij naam te noemen als ze de finish passeren. En dat is vlug, want de winnaar van de 3 km. kwam vorig jaar al na 9½ minuut over de eindstreep.

Voor meer inlichtingen kunt u naast de website terecht bij de volgende telefoonnummers: 035 - 656 4901 en 035 - 656 3513.

bron
WWK/
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
H. Stuijver/
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zwaar bewolkt
17 gr.
windkr. 2