WIJDEMEERSE WEBKRANT
Op stap met Rotary
Wijdemeren, vr 11 mei 2007

Rotary Wijdemeren gaat op 16 mei op stap met bewoners van de Wijdemeerse zorginstellingen.

persbericht

Vrolijke noten in de Theetuin
Bijzonder voorjaarsevenement
van Rotary Wijdemeren
op woensdag 16 mei 2007

Het succes van vorig jaar vroeg om een vervolg. Want wat is er nou mooier om ouderen uit onze nabije omgeving een vrolijke dag te bezorgen en hen in het zonnetje te zetten?

Vanuit die gedachte organiseert Rotary Wijdemeren binnenkort voor het tweede achtereenvolgende jaar een bijzonder voorjaarsevenement voor 45 bewoners van zorginstellingen in Wijdemeren; bewoners van zorginstellingen Beukenhof en Emtinckhof in Loosdrecht, van woonzorgcomplex De Kuijer in Nederhorst den Berg, en bewoners van zorginstelling Auxilium, locaties Oudergaard en Brugchelen. Ook bewoners van Gooiers Erf in Hilversum zijn van de partij, op speciaal verzoek van Auxilium.

Een datum is geprikt, een fonkelnieuw programma samengesteld. Op woensdag 16 mei begint het evenement om 12 uur in De Tuinzaal, waar de bewoners van de verschillende zorginstellingen van harte welkom worden geheten. Na een lichte lunch staan buiten rond 13.30 uur twee historische bussen en een viertal, glimmende oldtimers en professionele begeleiders paraat om het gezelschap te vervoeren.

Via Breukeleveen, Tienhoven, Oud Maarseveen, Westbroek en Maartensdijk zal de stoet van auto's rijden naar Eemnes, waar in de landelijke en nostalgische Theetuin Eemnes een tussenstop zal worden gehouden. Om het feestelijke karakter van deze middag te onderstrepen zullen er herkenbare liedjes van vroeger klinken. En natuurlijk staan er gevulde theepotten om de kelen te smeren, en zijn er zoete lekkernijen. Vervolgens zal de route vervolgd worden via Laren, Huizen, Naarden-Vesting en Bussum. Het programma eindigt in De Emtinckhof met een feestelijke borrel en besloten diner in het Grand Café voor alle deelnemers.

Rotary Wijdemeren is bijzondere dank verschuldigd aan Nico Ockhuisen, directeur-eigenaar van Ockhuisen Jachttransport en zelf ook lid van Rotary; hij stelt een historische bus en auto's uit zijn privé-collectie voor deze dag belangeloos ter beschikking. Speciale dank voorts voor vervoersonderneming Connexxion, die eveneens een historische bus laat rijden.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
15 gr.
windkr. 5