WIJDEMEERSE WEBKRANT
Wandelen en Varen in Ankeveen
Ankeveen, wo 9 mei 2007

Natuurmonumenten organiseert op 26 mei en 8 en 9 juni een lange wandel- en vaartocht op de Ankeveense Plassen.

persbericht

Wandel- en vaarexcursie op de Ankeveense Plassen

Natuurmonumenten nodigt u uit voor een dagtocht op de Ankeveense Plassen. Op zaterdag 26 mei, vrijdag 8 en zaterdag 9 juni van 10.30 tot 15.00 uur kunt u mee met een lange wandel- en vaartocht.


Witte waterlelie / Nymphaea alba

Dagtocht met picknick

U gaat wandelen vanuit het bezoekerscentrum in 's-Graveland naar de Ankeveense plassen. Daar ligt de excursieboot klaar voor een vaartocht van 1 uur. Voor liefhebbers van weidse vergezichten, smalle slootjes, rietlandjes en veel vogels is dit een uitgelezen kans. Met een gids vaart u in een open boot door een intiem kleinschalig landschap met sloten, legakkers, rietlanden en moerasbos. Vogels zijn te zien en te horen in het riet en op het water. Misschien ziet u onderweg wel een zwarte stern of een visdiefje. De picknickmand gaat mee aan boord. Na de vaartocht wandelt u in ongeveer een uur weer terug naar het bezoekerscentrum. Leden van Natuurmonumenten betalen € 19,50 en niet-leden € 24,50.

Elke woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 15.00 uur kunt u mee met een reguliere vaarexcursie op de Ankeveense Plassen.

Reserveren

Excursies dient u te reserveren via de ledenservice van Natuurmonumenten, tel. (035) 655 99 55 of via www.natuurmonumenten.nl.

Meer activiteiten?

Kijk op www.natuurmonumenten.nl.

bron
persbericht
foto
NM
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
15 gr.
windkr. 3