WIJDEMEERSE WEBKRANT
Carel Vuister Overleden
Loosdrecht, za 9 juni 2007

Oud-D66 raadslid Carel Vuister uit Loosdrecht is afgelopen zondag overleden. Vuister vormde samen met Albert Balintijn de laatste Loosdrechtse D66 fractie.

Carel Vuister werd achtenzeventig jaar. Hij zat lang in de Loosdrechtse raad, waar hij streed voor openheid in het bestuur, iets wat in de toenmalige Loosdrechtse bestuurscultuur niet eenvoudig was. Zo introduceerde hij in Loosdrecht openbare fractievergaderingen, iets wat in die tijd ongekend was in Loosdrecht.

In de aanloop naar de herindeling werkte Carel Vuister prima samen met de D66-fracties uit Nederhorst den Berg en 's-Graveland om te komen tot een gezamenlijk beleid en een samenvoeging van de afdelingen.

Carel Vuister was een serieuze man van weinig woorden. Als hij een doelstelling of een lijn had bepaald, dan liet hij zich daar niet van af leiden.


Op 15 februari 1999 organiseerden GS van Utrecht een informatieavond in Loosdrecht over de herindeling, waar GS Utrecht fel op tegen was.
Op de foto de D66 afvaardiging van acht jaar geleden.
V.l.n.r. Nadja Jungmann (D66 's-Graveland), Carel Vuister (D66 Loosdrecht), Jos Elbers (D66 statenlid Utrecht) en Patrick Poelmann (D66 statenlid NH).

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
22 gr.
windkr. 2