WIJDEMEERSE WEBKRANT
Hilversum in de Fout
Kortenhoef, vr 8 juni 2007

Naast de brug over het Hilversums Kanaal ligt een stukje grond van Hilversum. Daar is zonder vergunning begonnen met werkzaamheden aan de beschoeiing.


Midden onder de brug over het Kanaal. Links van de oprit het stukje grond van Hilversum met het haventje van de zeeverkenners.

Tussen de oprit naar de brug en het Dode Eind in Kortenhoef ligt een driehoekig stuk land dat eigendom is van de gemeente Hilversum. Tijdens de raad van vorige week deelde burgemester Don Bijl mee dat Hilversum met werkzaamheden aan het haventje (van de zeeverkenners) is gestart, zonder dat daarvoor de vereiste vergunningen zijn afgegeven. Volgens Bijl was Hilversum die vergeten aan te vragen. In de G&E van vandaag stelt Hilversum dat men daar het werk beschouwt als onderhoud dat niet vergunningsplichtig is. Hilversum zal de vergunning voor de nieuwe beschoeiing alsnog aanvragen. Intussen laat Wijdemeren het werk normaal doorgaan in afwachting van de vergunning.

Twee Maten

Bij de redactievan de WWK zijn enkele gevallen bekend aan de Kortenhoefsedijk, waar bewoners, net als Hilversum, in hun onwetendheid dachten dat vervanging van hun beschoeiing normaal onderhoud was en niet vergunningsplichtig. In die gevallen werd het werk onmiddellijk stopgezet. Ambtenaren van DWR (Nu Waternet) verschenen pijlsnel uit het niets en dreigden de bewoners met torenhoge dwangsommen. In enkele gevallen leidde dat tot rechtszaken en enorme schade voor de gedupeerden.

(Indachtig het vorige bericht over het braakliggende golfterrein..., gewoon maar gaan golfen? Die bestemmingswijziging komt er wel. Net als de vergunning voor de beschoeiing in dit geval. red. WWK )

bron
WWK
foto
Google Earth
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
30 gr.
windkr. 2