WIJDEMEERSE WEBKRANT
Over de Tour
Wijdemeren, do 26 juli 2007

De impulsieve Zijlijn van gisteren, over de Tour de France, inspireerde twee trouwe WWK lezers tot een reactie.

Update 27-7-2007, 10.00 uur: Bob Colijn pleit er hieronder voor om meer golf te kijken en zo dopingvrije sport te volgen. Helaas.

Uit de sportkrant:

Niet alleen in de wielerwereld is doping het gesprek van de dag. Golf heeft sinds donderdag zijn eigen dopingprobleem. Vlak voor de 135ste editie van het Britse Open in Carnoustie deed de 71-jarige Zuid-Afrikaanse golflegende Gary Player een boekje open: "Ik weet dat enkele spelers op dit moment groeihormonen, steroïden en creatine nemen."

Golfprofs bekijken elkaar sinds de verklaringen van Player, tussen 1959 en 1978 winnaar van negen majortitels, met argusogen. "Eén speler op de tour heeft tegenover mij bevestigd hoe en waarom hij het deed en ook wist hij van zeker tien collega's dat zij er ook mee bezig waren", aldus Player.

Tot op heden kende de golfwereld geen dopingcontroles. De Royal and Ancient Golf Club, de instantie die wereldwijd de golfregels bewaakt, wil snel dopingcontroles en praat met de spelersorganisatie PGA over invoering in 2008.

ingezonden bericht

List en bedrog (2).

Rik, je bent teleurgesteld in renners uit de Tour. Dan zijn we nu al met twee, Rik. Mij nemen ze, ondanks alle zooi nu, het kijkplezier niet af!

Je hebt je stukje een oude, maar ook heel actuele, kop meegegeven! De kern van een al heel oud gezegde. Helaas zijn die vroegere constateringen nog steeds up to date...

Veel mensen hebben steeds die neiging: meer willen dan ze kunnen, nog meer roem vergaren, de grenzen overtreden.

De teleurstelling en het gevoel van onmacht van de gedupeerden daaromheen wordt er niet minder om maar zorgt, als het goed is, wel weer voor extra weerstand om dergelijke onvolkomenheden tegen te werken.

Het andere gezegde: "Eerlijk duurt het langst", vraagt veel, ja meestal, heel erg veel meer moeite. En die extra moeite doen die vele, minder opvallende, coureurs dagelijks in de Tour! Ik denk dat ik wel blijf kijken, juist als ondersteuning voor de renners van de Raboploeg die, zoals ook gisteren hun toenmalige kopman al zei, zo vreselijk hard werken en alle lof verdienen!

Cor Lam
Loosdrecht


Beste Rik,

Het is nu duidelijk vakantie voor velen, maar er zijn ook nog wakkere geesten en die ook nog werken, zoals jij en ik, daarom waardeer ik je zijlijn nu wel heel bijzonder, want je hebt volkomen gelijk ! Het is werkelijk een schande dat men de Tour niet geheel gaat verbieden met dit soort figuren die blijkbaar alleen kunnen winnen met doping in welke vorm dan ook.

Ik ging vroeger ook in Frankrijk kijken tijdens de vakanties, en nu dan aan het eind van de dag en in de avond naar de avondetappe, maar nu gaat het toch werkelijk enorm tegenstaan.

Voetbal was al verziekt , nu ook nog wielrennen, het wordt tijd dat we veel meer Golf gaan zien en kijken !!!!! Maar daar doet de NOS niet aan, ook een schande.

Alleen de BBC tijdens de Open etc. Dus mijn voorstel en reactie, stoppen met de Tour en zendtijd gaan gebruiken voor andere leuke sporten zoals Golf. etc. !!!!

Dit was een vakantiegroet van een trouwe fan van de Webkrant.

Want de politiek zwijgt weer in alle talen, alsof er niet bestuurd moet worden in dit land gedurende 2 maanden !!!!!

Mvrgr.

Bob J. Colijn
Golfliefhebber in Kortenhoef.

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
20 gr.
windkr. 4