WIJDEMEERSE WEBKRANT
Fietsen, Wandelen en Reeën
's-Graveland, wo 18 juli 2007

Op 10, 17, 24 en 31 augustus organiseert Natuurmonumenten reeënexcursies. Op 22 augustus kunt u mee met een fiets- en wandelexcursie op de buitenplaatsen.

persbericht

Reeënexcursies en fietstocht op de ’s-Gravelandse buitenplaatsen

Op 10, 17, 24 en 31 augustus van 20.00 tot 22.00 uur organiseert het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland reeënexcursies. Op 22 augustus kunt u mee met een bijzondere fiets- en wandelexcursie op de ’s-Gravelandse buitenplaatsen.

Reeënexcursie

Iedereen die weleens oog in oog heeft gestaan met een ree, vergeet dit nooit meer. De reebruine ogen maken een diepe indruk! Op de buitenplaatsen zie je reeën vooral in de vroege ochtend en in de avonduren. Tijdens de excursie wordt u alles uitgelegd over de leefwijze van reeën. Er wordt gezocht naar sporen, rustplaatsen en de dieren zelf natuurlijk! Reserveren is noodzakelijk!
Kosten: leden van Natuurmonumenten € 4,- (niet-leden € 7,-).

Fiets- en wandeltocht Natuur, Tuinkunst en Architectuur

Op woensdag 22 augustus is er van 10.00 tot 16.00 uur een fiets- en wandelexcursie over de ’s-Gravelandse buitenplaatsen, waaronder Boekesteyn, Schaep en Burgh en Gooilust. Reserveert u tijdig! Op de buitenplaatsen is de ontwikkeling van vier eeuwen bouwkunst en tuinstijlen goed zichtbaar. Johan van Galen Last, deskundige op het gebied van natuur, tuinhistorie en architectuur, vertelt u over de aanleg van de buitenplaatsen en de historische tuinen. Deze excursie is inclusief een uitgebreide biologische lunch bij tuinderij Land- en Boszigt in ’s-Graveland.
Kosten: leden van Natuurmonumenten € 19,75 (niet-leden € 24,75). U neemt uw eigen fiets mee. U kunt ook voor € 7,75 een fiets huren. Meldt u dit bij uw reservering.

Reserveren

Reserveren is noodzakelijk. Dit kan bij bezoekerscentrum ’s-Graveland, tel. (035) 656 30 80 (woensdag t/m zondag). Of bij de ledenservice van Natuurmonumenten, tel. (035) 655 99 55 (maandag t/m vrijdag). U kunt ook boeken via www.natuurmonumenten.nl.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
21 gr.
windkr. 4