WIJDEMEERSE WEBKRANT
Scouting, Primair en Pony's
Wijdemeren, zo 8 juli 2007

Tijdens de mededelingen in de raad van afgelopen donderdag kwamen Scouting Kortenhoef, de Stichting Primair en overlast van pony's aan de orde.

Scouting Kortenhoef

Het college heeft een gebouw aangekocht voor de scouting in Kortenhoef. Het oog was al eerder gevallen op een gebouw van het COA, maar dat was in no time aan een ander verkocht. Er deed zich weer een gelegenheid voor om een COA gebouw over te nemen. Omdat er direct beslist moest worden kocht het college het gebouw zonder eerst een kredietvoorstel aan de raad te doen. Dat kon redelijk risicoloos omdat het gebouw € 120.000 kost, terwijl er € 250.000 begroot was. Wethouder Wim Lorjé vroeg en kreeg toestemming voor de snelle beslissing. Aan de aankoop wordt € 50.000 en menskracht geleverd door Scouting Klaas Toxopeus.

Primair

Wethouder Lia Moote kondigde voor september meer informatie over de financiële situatie bij de Stichting Primair aan. De Stichting, die het bestuur van openbare scholen in de regio vormt, was enige jaren geleden vrijwel failliet. Slechts door diep in de buidel te tasten konden de aangesloten gemeenten de Stichting in leven houden. In de raad van 19 april kwam de wethouder met de eerste alarmerende berichten dat er weer een fors tekort bij de Stichting is ontstaan. In de raad van 31 mei deed wethouder Nelleke Schenkkan een ultrakorte mededeling over de kwestie. "Er zijn nieuwe feiten bekend over de Stichting Primair." :verklaarde zij. "Verdere mededelingen worden gedaan in de commissie."

Bosje van Sprenger

In de raad van 23 maart sprak de heer De Vries in over de overlast van pony's in het Bosje van Sprenger in Loosdrecht. Bij de mededelingen verklaarde burgemeester Don Bijl afgelopen donderdag dat er maatregelen tegen de pony-overlast worden genomen. De APV wordt zodanig aangepast dat het Bosje verboden gebied wordt verklaard voor paarden. Bovendien wordt er een verkeersbesluit genomen waarin wordt opgenomen dat er alleen gewandeld mag worden in het Bosje. Tenslotte wordt nog overwogen om veeroosters te plaatsen. "Het is jammer dat dit nodig is om de overlast tegen te gaan." :aldus Bijl.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
22 gr.
windkr. 2