WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter: Raad uit Bandoeng
Kortenhoef, vr 6 juli 2007

Na gisteren is er weer een hoop te mopperen voor Putter, die aan zijn radiotoestel gekluisterd zat om niets van het verslag van de raad te missen. Toch was hij eventjes een beetje blij.

Uit zijn column valt op te maken dat de kwaliteit van het geluid hem deed denken aan zijn jonge jaren. Piep, zoem, zoem, piep, piep, hallo, hallo Bandoeng. Over! Het verslag kwam dan ook helemaal uit Hilversum...

ingezonden bericht

Kortstondig vrolijk

Tranen van teleurstelling, dat is het sombere resultaat, van een avondje raadsvergadering luisteren.

Het lachen vergaat je alleen al vanwege de meer dan abominabele kwaliteit van het radiogeluid. Zitten we met Wijdemeren nog in de media-middeleeuwen? En wat je aan discussie hoort is er helaas recht evenredig mee.

Het vragenhalfuurtje voor de raadsleden duurde meer dan een uur. Na maandenlang wachten herhaalde vooral Gert Zagt zijn vragen nog maar eens een keer, omdat hij nooit antwoord had gekregen. Je mag daaruit de conclusie trekken dat de communicatie tussen college en raad bedroevend is. Ondanks seniorenconvent of fractievoorzitters overleg. Er klopt eenvoudig geen moer van.

Vervolgens zorgde de schorsing van de bouwvergunning voor het nieuwe Oudergaard voor verbijstering. De zoveelste blunder in de ruimtelijke ordening. Het oordeel van de rechter is ongekend negatief. In de vergadering bleek de wethouder op de hoogte maar de burgemeester niet. Ja, zo ga je met elkaar om, nietwaar, dat is nou eens een optimale samenwerking.

Dat De Dobber beschikbaar komt was al langer bekend. Maar ook hier dreigt een conflict en je houdt je hart vast voor de toekomst. Blijft deze voortreffelijke voorziening voor de samenleving behouden? Ik moet het nog zien, de kapers liggen al jaren voor de kust.

En dan als een donderslag bij heldere hemel het vestigen van gemeentelijk voorkeursrecht op een stuk grond in Loosdrecht. Het roept het beeld op van een olifant, die door de porseleinkast stampt. Het heeft er ook de schijn van dat een burger die door middel van een contract aan de gemeente is gebonden wel heel merkwaardig in de tang wordt genomen. Maar er zijn gelukkig nog rechters in Nederland, die dit soort besluiten aan de wet kunnen toetsen. Overigens stond het raadsbesluit wel heel snel in het ochtend blad. Op het gemeentehuis beschikt men kennelijk over een helderziende.

Triest en saai zijn de beraadslagingen, ik kan er niks anders van maken. Bij het laatste punt bleek maar weer eens, hoe slaafs de raadsleden van de coalitie - met uitzondering van Ruud Buijs dit keer - hun wethouders volgen. Iedere uitkomst is voorspelbaar.

Het enige lichtpunt donderdagavond vond ik de steeds opvallender rol die Jaap van Waveren

Van Dorpsbelangen Loosdrecht in de raad vervult. Uitstekend geïnformeerd, vooral over Loosdrechtse zaken - daar zit heel wat werk in - en felle vasthouder in het debat.

Dat vrolijkt een mens toch weer even kortstondig op.

Putter

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
buiig
18 gr.
windkr. 5