WIJDEMEERSE WEBKRANT
Voor de Volledigheid
Wijdemeren, di 3 juli 2007

Om het WWK archief compleet te houden een korte samenvatting van het nieuws van de afgelopen twee weken.

Sypesteyn

Op 18 juni meldt de nieuwe directeur van Kasteel-Museum Sypesteyn zich in de Gooi- en Eemlander. Hij heet Dick Verroen en is 56 jaar. Per 1 mei begon hij als directeur van Sypesteyn. Hiervoor was hij conservator van het Muiderslot, Loevesteein en Huid Doorn. Hij wil het voormalige restaurant De Schutse, dat door Noord-Holland aan Sypesteyn werd geschonken, tot nieuw leven wekken. Voorts wil hij Syspesteyn een meer open en eigentijdse uitstraling geven. Op 24 juni worden veertig genodigden uitgenodigd voor een "Summerbrunch" om mee te denken over de toekomst van Sypesteyn.

Eikenprocessierups

Op 23 juni schrift Simone Stevens een groot stuk in de G&E over het oprukken van de eikenprocessierups. Het diertje is nu ook al tot de Bachlaan in Hilversum opgetrokken. In 's-Graveland en Ankeveen zijn al veertig nesten weggebrand. Er wordt onderzocht of weg zuigen van de nesten effectiever is dan wegbranden dat nu gebeurt.

Kerkfusie

De Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk in Nederhorst den Berg willen gaan fuseren tot de Protestantse Gemeente Nederhorst den Berg. Omdat de financiën van beide kerken ook samengevoegd worden kunnen eventuele schuldeisers de boeken inzien en bezwaar maken als daartoe aanleiding bestaat.

Wijdemeren verliest voor RvS

Wijdemeren gaf een milieuvergunning af aan eigenaar John Swaab van Hippisch Centrum Club Cèrcle Hippique aan de Middenweg in de Horstermeer. In die vergunning waren 81 paarden toegestaan. Omwonenden stapten naar de bestuursrechter om bezwaar aan te tekenen tegen de door Wijdemeren afgegeven milieuvergunning. De Raad van State stelde de omwonenden in het gelijk en vernietigde de milieuvergunning. Volgens de RvS mogen er maximaal 43 paarden gehouden worden. Vanwege de nabijheid van bewoning mag het bedrijf niet uitbreiden volgens de RvS. Swaab had de uitspraak niet verwacht. Hij moet die nog bestuderen, maar denkt dat hij een nieuwe mileuvergunning aan zal moeten vragen. Er staan op dit moment tachtig paarden in de manege. Aldus de G&E van 29 juni.

De Veensche Plas

De Ankeveense horeca is de afgelopen jaren het toneel geweest van sluitingen en wisselingen van de wacht. Zo ook De Scheve Schaats aan het Stichts End. Nadat de zaak overgenomen was, ging het bergafwaarts en de laatste tijd was de zaak dicht. Op 1 mei hebben Anthony Klarenbeek en Oscar Hagen de zaak heropend onder de nieuwe naam "De Veensche Plas". Vanaf 1 februari, toen zij de zaak overnamen, hebben zij de zaak gestript en opnieuw ingericht.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
16 gr.
windkr. 4